Popravlja se put koji spaja dve opštine

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE/KURŠUMLIJA- Rekonstrukcija puta od kuršumlijskog sela Dedinac do Tovrljana u opštini Prokuplje je u završnoj fazi.

  Ovu deonicu obišli su pomoćnik gradonačelnika Prokuplja Vladica Mladenović i v.d. direktora JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje Milisav Brajković.

  Tokom obilaska radova, oni su porazgovarali sa izvođačima, kao i sa meštanima Tovrljana, koje je od centra Prokuplja udaljeno više od 30 kilometara.

  -Da gradska vlast vodi računa o svim stanovnicima Prokuplja, mogu da se uvere skoro svi žitelji grada i okolnih sela. Mnogo je infrastrukturnih objekata, a to se prvenstveno odnosi na putnu, kanalizacionu i elektromrežu, kao i objekte opšte namene, urađeno u gradskim i seoskim sredinama. Sada je na red stiglo i Tovrljane, izjavio je Mladenović.

  Pročitajte i…  Nagrađeni najbolji studenti

  Sanacija puta od sela Dedinac prema Tovrljanu, radi se u dužini od tri kilometra.

  -Da bi se krenulo sa sanacijom puta, bilo je neophodno izvršiti pripremne zemljane radove, iskop kanala za atmosfersku vodu u dužini od 2.800 metara, a na pojedinim mestima trebalo je postaviti propuste za vodu, izjavio je Brajković i naglasio da su sredstva, u iznosu od 1.682.400 dinara sa PDV-om, izdvojena iz lokalnog budžeta.

  U sklopu ovih radova, izvršena je i sanacija puta od Trnovog Laza prema školi u Tovrljanu, u dužini od 350 metara.

  Šta znači ovaj put, najbolje zna predsednik Saveta Mesne zajednice Tovrljane Slavoljub Bojović.

  -Već tri godine, svakodnevno, ovom deonicom vozim decu u osmogodišnju školu, do sela Grabovnica, koje je od mog sela udaljeno 11 kilometara. Deonica puta koja pripada Prokuplju, nekada i sada ne može se opisati. Toliko je bilo loše, da se dešavalo da ne možemo da prođemo kolima, te deca nisu mogla u školu. Sada je sasvim druga priča, rekao je on i naglasio da je dobar seoski put, preduslov za opstanak mladih na selu.

  Pročitajte i…  Ovaj čovek je zadužio Kuršumliju

  Meštanin Milivoje Krasić kaže da mu je drago što je ovaj posao završen.

  -Imamo dobar put, tako da do svojih voćnjaka više neću morati da idem kroz blato i vodu, rekao je on i dodao da je dobro što lokalna samouprava misli i na ljude i iz najudaljenijih sela.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475850


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...