poruka-sa-protesta-u-prokuplju-za-7-dana-13-aprila-srusicemo-vucica-ali-ce-narod-i-14.-ostati-na-strazi

Uz poruku Aleksandru Vučiću da narod zbog svoje dece, unuka, zbog budućnosi Srbije nema pravo da se povlači i odustane, ali i poziva da se 13. aprila svi okupe u Beograd i “zamole ga da ode sa vlasti”, završen je još jedan protest 1 od 5 miliona u Prokuplju, na kome su se okupljenim građanima obratili istoričar Čedomir Antić, reditlj Janko Baljak, pravnik Konstantin Samofalov i student Strahinja Božinović.


Kako se radi o poslednjem okupljanju pre finalnog protesta za 7 dana u glavnom gradu Srbije, kolona je nakon govora prošetala glavnom ulicom do prostorija Demokratske stranke, gde je upriličen i prigodan koktel za učesnike protesta.

Da li je ovo život koji želimo i hoćemo da ostavimo našim potomcima. Jedan najobičniji politikant bez dana radnog staža, čovek ogrezo u korupciju, pokušava da nam otme državu. Njega niko ne voli, ni policija, ni vojska ni narod. Niko ga ne voli, ali ga se plaši. To je ta nevidljiva vojska koja će ga šutnuti u dupe, kada bude potrebno – rekao je Baljak okupljenima.

Napominje da će sledeće nedelje narod Srbije pokazati šta misli i pozvao građane da se ne predaju, te da je vidljiv pad ovog kako kaže „diktatora“.


I Čedomir Antić je ponovio da je Beograd mesto gde će narod srušiti Vučića, te da su pred nama odlučni dani.

Nama ne treba građanski rat, koji on priželjkuje. Mi ćemo 13. doći u Beograd i zadati mu udarac. To je kao betonski blok, udarate ga 1000 puta i mislite nikada neć pući, a onda 1001 put se rasprsne u delove. To je Vučić, koji će zadobiti snažni i veliki udarac tog dana – rekao je Antić.

Konstantin Samofalov je poručio Vučiću da će odgovarati za sva svoja „nedela“ koja je za 7 godina svoje vladavine, pričinio celokupnom narodu u Srbiji.

Protestvujemo protiv njega jer nam je obećao borbu protiv kriminala, a dobili smo glavni grad koji je kao Sicilija, gde se svakodnevno obračunavaju mafijaški narko karteli. Protesvujemo jer je obećao borbu protiv korupcije a dobili smo rasprodaju imovine, zato što nas lokalne kabadahije lažu, kradu i ponižavaju iz dana u dan. Državu su privatizovali i pritvorili u sigurnu kuću za kriminal, a od naroda su napravili sluge. Dosta je toga – rekao je Samofalov.

Večerašnji skup je protekao bez incidenta.