8220poslusaj-sta-ovaj-moj-mali-brlja-po-studiju8221-petar-graso-nam-je-otkrio-kako-je-oliver-dragojevic-prepoznao-njegov-talenat

Petar je
pevač, tekstopisac, kompozitor i kantautorFoto: Privatna arhiva

Koliko je popularan na ovim prostorima, potvrđeno je nedavno na fеstivаlu MAK kada je njegova numera „Ako te pitaju“ proglašena najboljom pop pesmom muškog izvođača.

– Mnogo me je obradovalo regionalno priznanje MAK, kao i susret sa kolegama. Jeste 2018. bila izuzetno uspešna, a najviše ću je pamtiti upravo po ovoj pesmi, koja je poharala top-liste, kao i po koncertima u Osijeku, Ljublјani, Beogradu… Planiram da nastavim s radom na pesmama i velikim koncertima, jer su mi termini do kraja godine već popunjeni.

Slušamo vas u špici ТV sеriје „Pogrešan čovek“, koja se emituje na TV „Prva“. Da li vam je to bio muzički izazov?

– Autor pesme Tonči Hulјić godinama radi muziku za serije i bilo mi je zadovolјstvo što će pesma s mog albuma biti naslovna pesma serije „Pogrešan čovek“. Objavljeni su i pesma i spot jer smo imali ogroman broj upita kad će lјudi moći da čuju celu pesmu.

Kako je Оlivеr Drаgојеvić prеpоznаo vаš muzički tаlеnаt?

– Moji roditelji su se jedno vreme družili sa porodicom Olivera Dragojevića. Moj otac mu je pustio kasetu uz reči: „Molim te poslušaj šta ovaj moj mali brlјa po studiju, nemam pojma da li je to dobro ili ne.“ Posle nekoliko dana Oliver me je pozvao i rekao mi da želi da ih otpeva. Bio sam presrećan jer sam još bio dete. To me je motivisalo da nastavim s muzikom.

Petar Grašo ima dve decenije dugu karijeru i zaista mnogo hitovaFoto: Privatna arhiva

Kako podstičete sebe na nove muzičke pobede?

– Sedem za klavir i jednostavno sviram i sviram. To je kao ribolov, baciš udicu i prepustiš se moru koje će ti uvek nešto doneti. Ponekad brzo, ponekad ne. Lepota i jeste u tome što ne znaš kad šta dolazi.

Pauzirali ste pevačku karijeru da biste se usavršili u gastronomiji?

– Posvećen sam svom splitskom restoranu 25 godina. Zalјubio sam se u kreativnost i proces kuvanja, u sve što nudi taj svet. Imao sam sreću da kroz brojna putovanja i koncerte po svetu upoznam mnoge šefove i vinare od kojih su mi mnogi i dobri prijatelјi.

Kako vidite 43 godine svog života?

– Ponekad sam bio bezrazložno zabrinut zbog stvari koje su mi u završnici donele samo dobro. I srećan sam čovek, jer su u mom životu divni lјudi od kojih sam naučio mnogo i postao bolјi čovek.