POŠTO SMETA GOLO DRVO, MI SMO GA UKRASILI!

POŠTO SMETA GOLO DRVO, MI SMO GA UKRASILI!

Neformalna grupa građana koja je u nedelju veče sprečila radnike Javnog komunalnog preduzeća „Hammeum“ da po rešenju nadležne inspekcije, a na prijavu privatnika, poseku dva drveta u Pešačkoj zoni, večeras je izvela performans i ukrasila drveće balonima i šalovima. Ovoga puta veći broj građana je prisustvovao akciji i dao podršku da se spreči seča.

-Na žalost izgleda da ipak većinu stanovnika ovoga grada nije briga u kakvom okruženju žive. Ipak, nadam se da će ova naša akcija da urodi plodom, jer smatramo da činimo dobro ne samo za nas, već pre svega za našu decu i budućnost ove Pešačke zone- kazala je Tijana Stojiljković, jedna od okupljenih građana.

Učesnici akcije dodaju da su odlučili da ukrase drveće, jer se prema rešenju o seči naglašava da ono urušava estetiku ovog dela grada, ali i da smeta privatniku.

-Kako ne bi više „ružilo“ kraj, već bio primer estetike, mi smo ga ukrasili- kazala je Dragana Petrović.

Grupa građana je preko nevladine organizacije EHO podnela i žalbu Gradskom veću da se poništi odluka o seči, ali postoji bojazan da, kako piše u rešenju, žalba ne obustavlja rešenje, te su građani spremni da do odluke po žalbi, dežuraju i štite drveće, koje je simbol Pešačke zone i u neku ruku Prokuplja. U svakom slučaju, odluka je sada na gradskoj vlasti.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...