postoje-4-neverovatno-jaka-razloga-zbog-kojih-megan-danas-ne-bi-smela-da-bude-kraj-harija:-uspela-je-u-nemogucoj-misiji,-a-evo-i-kako

Ako ste odrastali na Diznijevim bajkama, znate da je prava princeza mlada, uglavnom plava, vrlo nežna i nesnađena i praktično bez ikakvog ljubavnog iskustva dok ne naiđe princ koji je spasava.

Ima li života za ženu posle 30. godine? Iako se stiče utisak da je to kraj i odatle stvari mogu da krenu samo nizbrdo, slučaj Megan Markl dokazuje suprotno.

Megan je, šta god mislili o njoj, pokazala da dolazi vreme savremenih princeza, koje i posle famozne 30. godine mogu da ostvare svoju bajku.

Tradicionalno, žena koja još uvek ima nečemu da se nada je mlada, vrlo verovatno čak i u kasnim tinejdžerskim godinama, nežna, plava, sa devičanskim oreolom koji možete da joj zamislite oko glave. Mlada je i lepa i hvata “zadnji voz” da nešto uradi sa tim.

Ako već ne volite Diznijeve bajke, osvrnimo se i na primere iz stvarnog života i stvarnog dvora – britanskog. Princeza Dajana imala je svega 16 godina kada je princ Čarls odlučio da je dostojna toga da mu postane supruga. Kejt Midlton i princ Vilijam su u ljubavi od srednje škole, i znalo se da će završiti zajedno.

Ako tako gledamo, Megan je odavno trebalo da ode u otpisane slučajeve. Činjenice su sledeće:

– Razvedena je.

– Već je imala karijeru i koliko-toliko poznato ime.

– Harija je upoznala kada je imala 35 godina.

– Na sve to je i Amerikanka, pa uz to i afro-američkog porekla.

Odavno je trebalo da se skloni sa životne pozornice i ustupi mesto “pravim” princezama, a o britanskom dvoru, po pravilima, nije smela ni da sanja.

Umesto toga, Megan je srećno zaljubljena, novopečena majka (iako ljudi vole da istaknu da je stara prvorotka), a u rukama ima veliku moć koju može da iskoristi kako god želi. Može da se bavi humanitarnim radom a može i da demonstrira feminizam na delu, i to u najtradicionalnijoj porodici na svetu, što često i radi na zaprepašćenje kraljevske porodice ali i ostatka sveta.

Poslednji takav iskorak demonstrirala nam je ovih dana, kada se sasvim opušteno pojavila sa novorođenim sinom i pokazala telo novopečene majke u realnosti, sa sve stomakom koji se, iako većina zvezda želi da nas uveri u suprotno, ne vraća magično na svoje mesto odmah nakon porođaja.

Ako se pitate šta je razlog Meganine velike popularnosti, ovo je jedan od velikih razloga. Ona je dokaz da, ako ste oduvali 30 svećica sa torte i zapitali se “da li je ovo zaista sve?” – nije i ne mora da bude.