postoji-5-tipova-cetkica-za-maskare:-svaka-radi-nesto-drugacije,-a-evo-kako-da-uvek-izaberete-onu-pravu

Svaka dama bi da nađe maskaru po svojoj meri – da trepavice budu savršeno oblikovane, raščešljane, naglašene, duge… Međutim, u parfimerijama je toliko različitih četkica za maskare, pa jednostavno ne znamo koju da izaberemo. Pored one klasične, koja je omiljena mnogim ženama, ili one deblje, gušće, koja garantovano daje volumen, tu je još popularnih tipova četkica, među kojima ćete sigurno naći pravu.

1. Tanka za dužinu

Tanka za dužinuFoto: Shutterstock

Duga uzana četkica obložiće trepavice od samog korena, što će ih učiniti dugim i definisanim, a uz to će posebno naglasiti one donje. Ona je idealna za žene sa kraćim trepavicama, ali i one sa dugim, gustim trepavicama jer njom mogu da maksimalno izvuku dužinu.

2. Sužena za definisanje

Sužena za definisanjeFoto: Shutterstock

Četkica u obliku klipa ističe trepavice na unutrašnjem i spoljašnjem uglu oka, koje su često izostavljene. Tanji vrh garantuje da će sve trepavice biti ravnomerno premazane, te je odličan za definisanje. Ova četkica najviše volumena daje u korenu, te je pravi izbor za dame sa teškim trepavicama.

3. Peščani sat za podizanje

Peščani sat za podizanjeFoto: Shutterstock

Kreirana po uzoru na proporcije tela Merilin Monro, ova četkica će vam pružiti volumen, ali će i podići trepavice jer ih izvlači i ka napred i ka spolja i dopire do uglova oka. Birajte je ako imate sitne oči ili spuštene kapke jer će uz nju vaše oči sinuti i delovaće otvorenije i krupnije.

BONUS VIDEO: Pogledajte i naš serijal „Zvezde šminkaju zvezde“

4. Zakrivljena za uvijanje

Zakrivljena za uvijanjeFoto: Shutterstock

Ako vam trepavice rastu ravno, zakrivljena četkica će ih uviti od korena do vrha. Nije naodmet da ih prethodno uvijete uvijačem, ali ovom četkicom ćete uspeti da namažete svaku dlačicu. Okrenite je na unutra zakrivljenom stranom ka korenu trepavica i polako vucite na gore.

5. Sa kuglicom na vrhu za detalje

Sa kuglicom na vrhu za detaljeFoto: givenchy / Promo

Ako biste da izdvojite jedan poseban deo trepavica, četkica s kuglicom na vrhu je savršena za vas jer je namenjena za detaljno nanošenje. Kuglicom ćete dopreti do najkraćih trepavica u uglu oka, koje su do sada bile nedostižne, a možete i dodati volumen baš na onom mestu gde želite, recimo, samo na sredini kapka. .

Nevena Dimitrijević za „Blic ženu“