postoji-ludo-jednostavan-nacin-da-savrseno-isecete-karfiol-i-vise-se-nikada-necete-muciti-oko-toga-toliko-je-prosto-da-ne-znamo-kako-se-ranije-nismo-setili

11.03.2019. 09:34

Karfiol je sve popularniji i zastupljeniji u kuhinji srpskih domaćica, kako zbog niskog sadržaja ugljenih hidrata, tako i zbog činjenica je veoma bogat vitaminom C i antioksidantima, ali i da spada u najlekovitije povrće.

Evo kako da očistite karfiol očas posla Foto: Profimedia

Njegova primena u kulinarstvu je ogromna, iako se najčešće koristi za potaže… No, trenutno je veoma popularna i pica od karfiola, a pohovani cvetovi ove namirnice su pravi specijalitet.

Ipak, baš kao i seckanje luka ili guljenje krompira, seckanje karfiola može da bude vrlo frustrirajuć i naporan “posao”, do te mere da mnogi jednostavno batale ovu namirnicu. Stvari slično stoje i sa brokolijem, ali zapravo postoji oprobana metoda koja garantuje da ćete se lako i brzo izboriti sa ovim povrćem.

Ovaj jednostavan način otkrio je popularni kuvar Tom Lin koji često daje gastronomske savete na svom Jutjub kanalu, a prati ga stotine hiljada ljudi. On je zapravo ponudio dve proste opcije za savršeno isečen karfiol, a obe vas čekaju u priloženom video snimku.