„postujem-bolest,-ali-cu-se-boriti-i-gledati-je-u-oci:-„sinisa-mihajlovic-otkrio-da-boluje-od-leukemije,-a-ovo-su-simptomi-opake-bolesti

13.07.2019. 16:46

Siniša Mihajlović moraće da napusti Bolonju, kako bi zaigrao drugi meč, meč života, preneo je ugledni italijanski dnevni list “Korijere delo sport”. Siniša Mihajlović izašao je danas pred javnost i otvoreno progovorio o svemu.

Siniša Mihajlović Foto: screenshot

Svega dan ranije pred strašne najave ovog lista, Sinišine ćerke Virdžinija i Viktorija na društvenim mrežama objavljivale su fotografije sa letovanja i ništa nije ukazivalo na ono što će uslediti. A onda je u porodici zavladao 24-časovni muk.

Siniša Mihajlović je danas sazvao vanrednu konferenciju za štampu u trening centru FK Bolonja i saopštio da boluje od leukemije, maligniteta ćelija krvi i koštane srži.

– Želeo sam prvo igračima da kažem. Italijanska štampa me je iznervirala. Imam leukemiju. Lagao sam ženu na dan ispitivanja da i rekao sam joj da imam groznicu, da je teško ubediti. Dva dana sam plakao! Ne plačem jer se bojim, poštujem bolest, ali ću se boriti gledajući je u oči – rekao je Siniša na konferenciji, dodavši i da ima leukemiju “u agresivnoj ali napadnoj formi. Potrebno je neko vreme da se izleči, sigurno ću pobediti u ovom izazovu.”

Ova bolest nastaje najčešće iz belih krvnih zrnaca, leukocita, ali može nastati i iz ostalih ćelija krvi.

Medicina ne zna pouzdano uzroke leukemije, a smatra se da se bolest javlja usled kombinacije genetičkih i okolnih faktora.

SIMPTOMI

Simptomi leukemije obično uključuju anemiju, koju karakterišu slabost, zamaranje, bleda boja kože i srčane tegobe, zatim mala tačkasta krvarenja po koži i sluzokoži i česte infekcije praćene temperaturom jer je broj zdravih leukocita smanjen.

Pored ovih, postoje i ne toliko česti, ali indikativni simptomi:

Kratak dah.

Česte i spontane modrice, po celom telu i bez fizičke povrede.

Neobjašnjiva krvarenja.

Natečene i uvećane desni.

Osećaj stalne nadutosti.

Nelagodnost i bol u levom delu stomaka.

Noćno znojenje.

Upadljivo bledilo lica.

Kostobolja.

Otečeni limfni čvorovi.