pozdrav-coveku-koji-nije-naucio-da-se-mrsti

Nakon vesti da je čuveni reper Dalibor Adonov Gru poginuo vozeći kajt ispred Nautičkog kluba u Zemunu juče su društvene mreže preplavile objave u njegovu čast.

Na njegovoj Fejsbuk stranici fanovi ne prestaju da postavljaju poruke posvećenu Gru, kao i slike koje javnost dosad nije videla.

Tu su i priče prijatelja o njemu, minuti i sati provedeni sa njim pretočeni u reči.

“Brateeee, šta je sada toliko smešno?”

“Ništa.” (smeh)

“Pa što se sad opet smeješ?”

“Još nisam uspeo da naučim dobro da se mrštim.” (smeh)

Neka te osmeh zauvek prati druže“, piše u jednoj poruci.

“Još nisam uspeo da naučim dobro da se mrštim.” (smeh), podvlačimo. I kada pokušate da se setite da li ste ikada Grua videli namrštenog, shvatićete da je ova rečenica suva istina.

Na Fejsbuku je osvanula i ova posveta:

„Ovakav šok i uznemirenje nisam davno doživeo, bar ne pamtim …

Zato sam želeo da sačekam par sati i napišem nešto smisleno !!!

Ali ne vredi, mogu samo ono što osećam – otišao je jedan predivan čovek, po mnogo čemu poseban – brat, veseljak, prijatelj, za mene najbolji reper ikada, ljudina“, napisao je bas gitarista i osnivač grupe „Neverne bebe“ Vladan Vlajko Đurđević.

Mnogo emocija donela je i ova objava:

„Leto ’89. smo Saša Lukić, Dalibor Adonov Gru i ja proveli kod Saše na gajbi koji je za raspust došao iz Švedske. Letnja bleja na prazoj gajbi radeći ono što šesnaestogodišnjaci rade i slušajući rep ploče koje je Saša doneo. Ne mogu da se setim koje su ploče bile u pitanju. Nikada mi ne bi palo na pamet da će tih nekoliko poča tog leta odrediti nečiju karijeru i život. Dve godine kasnije Dalibor je snimio prvu pesmu „Tvin Piks rep“, a sve nakon toga je lektira srpskog repa.

Počivaj u miru, Dačo“.

Kakvi smo i kakvi smo bili, kaže ono što naši prijatelji misle o nama.

Gru, veseljak, čovek koji nije znao da se namršti.

Dalibor Adonov Gru je devedesetih bio jedan od najpoznatijih muzičara u regionu. Imao je presudan uticaj na razvoj rep scene i taj uticaj nije slabio vremenom.

Repu je posvetio skoro tri decenije svog života. Radio je i kao di-džej.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.