PRAVI DUH PRAZNIKA

PRAVI DUH PRAZNIKA

Stanovnici prokupačkog Đurevačkog naselja danas (utorak) su posetili tri seoske škole u okolini Prokuplja i mališanima odneli paketiće. Na taj način čestitali sui m Pravoslavnu novu godinu. Inicijator akcije je Dragan Mitrović Kasandra koji živi u ovom naselju i koji već tri godine nesebično deli poklone deci.

-Pre tri godine rešio sam da obradujemo mališane u našem naselju, koje je najmlađe, ali najveće u gradu paketićima za Božić. Odmah su mi se priključile komšije i od tada svake godine je sve bolje i masovnije. Ove smo prikupili novac za 150 paketića, napravili Česnicu sa zlatnikom i tri srebrnjaka, napravili priredbu i zajedno svi dočekali Božić. Mislim da je to pravi način da se obeleži najradosniji hrišćanski praznik- priča nam Kasandra koji je obišao škole.

PRAVI DUH PRAZNIKA

Kako je ostao određeni broj paketića, odlučili su da opet dokupe i da obraduju i decu iz isturenih odeljenja Osnovne škole “Milić Rakić Mirko” u selima Balinovac, Donje Kordince,  Mikulovac i Bajčince. U ovim školama koji su u podjastrebačkom kraju ukupno je 30 đaka.

-Drago mi je da još uvek postoje ljudi kojima su deca na prvom mestu, koji nesebično daruju one kojima je za sreću potrebno malo- kazao je Kasandra nako posete školama.

Kako najavljuje, već narednog Božića biće još masivnijeg darivanja, jer se već sada javljaju komšije koji su spremni da učestvuju i daruju. Tako je jedan čovek uspeo da pokrene celo naselje i da ujedini komšije u zajedničkom cilju: da deca osete radost januara i praznika!

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...