pre-26-godina-proglasen-je-najseksepilnijim-muskarcem-na-svetu,-a-danas-ovaj-holivudski-velikan-doslovce-izgleda-kao-beskucnik:-transformacija-je-neverovatna!

No, godine čine svoje, pa je Nolti danas gotovo neprepoznatljiv i nema ni traga od onog muškarca za kojim su žene nekada uzdisale, a muškarci kopirali.

Danas ga uglavnom viđamo neočešljanog i neobrijanog, u opuštenim izdanjima, dok bezbrižno vozi svoj bicikl i uživa u zasluženoj penziji – ipak ima već 78 godina!

Nik Nolti danas Foto: Profimedia

Inače, ovaj holivudski velikan karijeru je započeo kao model, a u tim vodama je bio veoma tražen i zapažen, pre svega zbog karakterističnih crta lica, izražene muževnosti i svetle kose. Ubrzo su pošele da pljušte i ponude za filmske uloge, a Nikov šarm, harizma i mišićavo telo doneli su mu ogromnu slavu i popularnost, ali i nominaciju za tri Oskara.

Snimio je više od 40 filmova, a možda su najpoznatiji „Tanka crvena linija“, „Dubina“, „Grad zločina“ i „Rt straha“, a vrhunac slave stigao je negde sredinom 90-ih, kada je bio obožavan što od strane kritike, što od publike. Čak je 1992. proglašen i za najseksepilnijeg muškarca na planeti!

Glumac je doslovce neprepoznatljiv Foto: Profimedia

I dok mu je karijera bila zaista blistava, ne može se isto reći i za njegov privatni život – obeležila ga je česta upotreba narkotika i prekomernih količina alkohola, a 2002. je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. Noltijeva slika nastala u tom trenutku postala je jedna od najpoznatijih fotografija sa hapšenja poznatih.

No mnogo ozbiljnije hapšenje desilo se mnogo decenija pre togo – kada je bio tek 24-godišnjak uhapšen je zbog prodavanja dokumenata zbog čega je osuđen na neverovatnih45 godina zatvora i kaznu od 75.000 dolara. Srećom, kazna je odbačena.

Na vrhuncu slave izgledao je ovako! Foto: Profimedia

Uporedo sa pomalo neozbiljnim pristupom životu i bahatim karakterom, ovaj stari šarmer imao je i brojne turbulencije na ljubavnom planu. Ženio se čak četiri puta, a smirila ga je tek poslednja supruga – Klajt Lejn, sa kojom je još od 2007. i imaju ćerkicu Sofi Lejn.

Glumac ima i 33-godišnjeg sina Brolija iz braka sa Rebekom Lindžer, koji se takođe bavi glumom, premda manje uspešno nego otac.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.