pre-tri-godine-je-bacila-sampon-i-prestala-da-pere-kosu:-sada-je-samo-ispira-sa-ove-dve-stvari-i-ima-najbolje-definisane-lokne-koje-ste-videli!

02.09.2019. 20:30

Ako vam je dosadilo besomučno pranje i stilizovanje kose koja se za dan isprlja, pogledajte trik ove domišljate devojke.

Prestala je da pere kosu i sada ima predivne, definisane lokne Foto: Profimedia

Medicinska sestra Rejčel de Rond tvrdi da joj je kosa mnogo zdravija otkad je pre tri godine prestala da koristi šampon i počela da je pere samo vodom i jabukovim sirćetom.

28-godišnja Holanđanka kaže da je pre kosu prala šamponom svaka dva dana, zatim pranja proredila na jednom nedeljno, a onda odlučila da potpuno izbaci šampon iz upotrebe. Razlog je bio, kaže, što je uočila da joj kosa više nije kvalitetna kao što je nekad bila.

Otkad je prestala da koristi šampone kosa joj je, kaže ona za britanski “Mirror”, mnogo bujnija, a lokne bolje definisane. Kad je primetila dobre rezultate, svoju metodu je odlučila još malo da unapredi pa sad na kosu stavlja mešavinu koja se sastoji od mlevenih orašastih plodova i lišća ajurvedskog bilja. To onda ostavlja u kosi 30 minuta, a zatim ispere vodom sa česme.

Njen primer sada sledi i njen dečko koji kosu zasad pere samo vodom.

“Moja kosa nije volela šampon i govorila mi je da prestanem. Šampon sadrži sulfate, koji čiste sve, čak i vašu kuću, a vrlo su jaki i mogu da isuše vašu kožu i kosu”, tvrdi ona i dodaje da se na početku brinula da će je ljudi smatrati neurednom, ali da sad dobija samo komplimente na račun svoje kose.

Iako njena najnovija metoda pranja kose iziskuje mnogo više vremena nego pranje običnim šamponom, ova Holanđanka tvrdi da se trud isplati i da nakon pranja kosu ne mora da dira barem četiri dana.

Da li biste vi isprobali njen trik?

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.