U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

    KURŠUMLIJA- Bivši radnici i poverioci ŠIK “Kopaonika” obustavili su proteste nakon jučerašnjeg dvoipo časovnog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kako ističu sada slede „pregovori“, kako da se iznađe rešenje za isplatu njihovih potraživanja. Na današnjem sastanku u sali opštine radnicima su se obratili Nebojša Krstić i  Svetlana Stepanović. Oni su kazali da sledeće nedelje, u sredu ili četvrtak, idu na razgovor u resorno ministarstvo.

    Od sada će sastanke sa radnicima održavati samo po potrebi kako bi ih obaveštavali o toku pregovora i u koordinaciji sa njima donosili odluke o budućim koracima.

    Krstić je istakao da jučerašnji razgovor nije formulisan i u pisanom obliku, ali se nada da će se u narednom periodu, kako budu tekli pregovori, steći uslovi da sve bude definisano i na papiru. Za sada se ne poklapaju potraživanja radnika iz presuda sa iznosom Agencije za privatizaciju i suda. To u narednom periodu mora da se usaglasi da bi se znala tačna cifra koju radnici potražuju, kazao je Krstić.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469506