U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

  BLACE- Na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta južne Srbije, “Teatar 13″, koji radi u okviru Kulturnog centra ” Drainac” iz Blaca, nastupio je sa predstavom ” Putujuće pozorište Šopalović”, po tekstu akademika LJubomira Simovića i osvojio je sledeće nagrade: treće mesto u ukupnom plasmanu, nagradu za režiju ( Zoran Cvetković), najbolju epizodnu žensku ulogu ( LJiljana Milosavljević- Gina), najbolju mušku epizodnu ulogu ( Zoran Grujović- Blagoje).

  Na festivalskom izvođenju, kao glumci večeri, diplome su dobili Sandra Makragić ( Sofija) i Daniel Jovanović ( Vasilije).

  Kako kaže odlikovani reditelj, festivali budu i prođu, a ostaje želja da se predstava igra što više puta po Srbiji.

  – Verujem da će, nakon Blaca, Ćićevca i Niša, gde smo već gostovali,Aleksinca u koji idemo već 27. maja, predstavu videti publika iz Beograda, Kruševca, Gornjeg Milanovca, Jagodine, Petrovca na Mlavi. Malog Crnića…Podsećamo, predstava je nastala kao rezultat projekta koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Republike Srbije- naglasio je Cvetković.

  Glumci ovog razigranog ansambla ne miruju. Naime, u njihovoj kuhinji već se krčka “Ivkova slava”, čija premijera se očekuje početkom juna.

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467020