prelepa-manekenka-otkrila-da-pati-od-teskog-psihickog-poremecaja,-a-kaze-da-ogroman-broj-zena-ni-ne-sluti-da-ga-ima:-njena-objava-je-potresla-ceo-internet!

No, ispod blistave površine ništa nije tako idilično, a ona je o tome otvoreno i progovorila i to na svom blogu! Bridžet se naširoko osvrnula na svoju dugogodišnju borbu sa poremećajima u ishrani, veoma čestom problemu koji pretežno “udara” na tinejdžerke i mlade devojke.

Ona je posle pakla kroz koji je pokušala, ipak uspela da pobedi anorekesiju, ali kaže da se i dalje muči sa posledicama tog opakog poremećaja.

“Dve godina sam živela skoro samo na barenom povrću i proteinskim napicima. Bila sam toliko neuhranjena da mi je trebalo 10 minuta da se popnem uz stepenice. Bila sam hronično umorna, na spavanje sam odlazila u osam uveče jer nisam imala energije. Kosa mi je neprestano opadala”, ispričala je Brižet.

Iako se oslobodila agonije anoreksije, ova lepotica i dalje ne može da kaže da je potpuno zdrava – danas pati od takozvane telesne dismorfije.

Telesna dimorfija ili dismorfofobija jeste kombinavija anksioznosti, užasavanja, opsesivnog straha i nesavladaive potrebe da nešto promenilo na svom telu. Označava mentalno stanje u kome su dominante misli da nešto ozbiljno nije u redu sa našim telom, te preduzimanje svih mogućih mera da se navodni nedostatak prikrije ili popravi.

“Moja dismorfofobija je u ovom trenutku posebno izražena. Nema razloga za to – nisam dobila na težini, a nisam ni izgubila. Iz nekog razloga, osećaj koji imam na koži čini da se osećam izuzetno neprijatno. Volela bih najviše na svetu da smanjim veličinu koju vidim u ogledalu. A znam da ako to učinim, ugrožavam svoj život i sve koji su u njemu”, napisala je Bridžet.

Ipak, poznata 27-godišnjakinja istakla je da ona zna da će ovo stanje jednom proći i da je nikada neće uništiti onako kako je to anoreksija učinila.

“Ovo ne znači da će biti loše za jedan sat, jedan dan ili za mesec dana. Sve se menja, a današnja nelagodnost ne znači da sutra neću biti srećna i snažna. Međutim, ono što znam jeste da se izgladnjivanje završava velikim bolom – kako za mene, tako i za one koji me okružuju. To znam jer sam prošla kroz to. To je spor i postepen pad, ali je pad”, dodala je.

Malkolmova je naglasila da će nastaviti da ima tri obroka dnevno, da će vežbati kako bi dobila snagu, da će izbegavati ogledala i da će se fokusirati na odnose u svom životu.

“Život je veliki izazov dok se oporavljaš od nečega. Ponekad je jedinoi za šta smo sposobni da razmišljamo jedan korak napred. Dakle, danas pokušajte da uradite male stvari koje vas vraćaju u ravnotežu”, zaključila je manekenka.