U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  ŽITORAĐA- Radovi na izgradnji kupališnog kompleksa u Žitorađi „Akva park“ u vrednosti od 120 miliona dinara biće završeni do 23. septembra, kako je i planirano.

  Te radove su  obišli premijerka Ana Brnabić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i rukovodstvo opštine Žitorađa, a kako je rečeno, u okviru ovog kupališnog kompleksa nalaziće se tri bazena i kafe bar.

  „Drago mi je da ono što smo obećali ispunjavamo i to pokazujemo na terenu“, rekao je ministar Udovičić i dodao da mu je drago što su čelnici opštine Žitorađa verovali u ovaj projekat.

  Istakao je da radovi teku po planu i dodao da će Žitorađa dobiti moderan kupališni kompleks u kome će uživati ne samo stanovnici tog, već i okolnih mesta.

  „Na ovaj način pokazujemo da na isti način gledamo svaki deo naše zemlje i da razgovaramo sa građanima jer želimo da vidimo šta je to što je najneophodnije u oblasti omladine i sporta, ali i drugih oblasti“, rekao je Udovičić.

  Naveo je da je sa predsednikom opštine Žitorađa Ivanom Stanojevićem razgovarao o tome šta još može da se uradi na omasovljenju sporta.

  „Žitorađa ima više različitih sportskih udruženja i naš plan je da omogućimo mladim ljudima da kvalitetnije provode svoje vreme, da ih kroz akcije koje realizujemo motivišemo i napravimo ambijent gde će mladi želeti da ostanu u mestima gde žive jer ćemo im dati pravu, kvalitetnu mogućnost za njihovu budućnost“, rekao je Udovičić.

  Nakon obilaska radova na izgradnji „Akva parka“ premijerka i ministri su u zgradi opštine Žitorađa imali sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, a nakon toga su otišli u selo Samarinovac gde je u toku elektrifikacija poljoprivrednih površina.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469459