preminula-jedna-od-najlepsih-glumica-kad-se-tanja-pojavila-na-platnu-svet-je-stao-8211-ocarala-je-sve-u-kultnom-filmu-a-onda-se-povukla-iz-glume

01.04.2019. 09:44

Čuvena Bondova devojka je preminula, a vest je potvrđena na zvaničnom Tviter nalogu filmova o Džejms Bondu.

Tanja Malet Foto: Profimedia

Tanja Malet, čuvena britanska lepotica koja je slavu stekla zahvaljujući ulozi Tili Masterson u filmu “Goldfinger”, preminula je u 78. godini. Uloga Tili Masterson bila joj je ujedno i prva u životu, a onda je usledio uspeh života. Pre toga bavila se modelingom, a čak se i posle velikog uspeha vratila pisti.

Tanja Malet kao Bondova devojkaFoto: Profimedia

– Žao nam je što nas je Tanja Malet napustila, a naše misli su u ovom tužnom trenutku uz njenu porodicu i prijatelje – stoji na Tviteru.

Tanja je inače ostvarila sjajnu karijeru u modelingu i pedesetih i šezdesetih godina slovila je za jednu od najlepših žena, ne samo na britanskom području već u celom svetu.

Međutim, iako su joj predviđali i sjajnu filmsku karijeru, ona je shvatila da želi da bude manekenka.

– Snimanje jeste bilo zanimljivo, ali mi je uvek bilo draže da radim u studiju sa fotografom i asistentom. Ograničenja koja su nam postavljena tokom snimanja filma su me izluđivala. Nisam smela da jašem, za slučaj da padnem i povredim se, niti mi je bilo dozvoljeno da putujem van zemlje. Ne bih mogla tako da živim celog života – objasnila je svojevremeno svoju odluku da se vrati pisti.