preminuo-cuveni-golgeter-partizana:-za-ovu-zenu-je-pricao-da-je-razlog-njegovog-osmeha

Čurović koji se rodio 10. avgusta 1968. u Zemunu, gde je i započeo seniorsku karijeru, nakon dresa crno-belih, zaigrao je u Holandiji (igrao je za Vitese, pa za Groningem).

Dejan koji je u redovima crno-belih bio najbolji strelac odmah psole Save Miloševića, na Instagarmu je neretko objavljivao slike sa svojom partnerkom i svaku od njih pratio je heštegom “razlog za osmeh”.

Dejan koji se nije ustručavao da javno ispolji emocije, na Instagramu je postavljao i slike sa kolegama sportistma, pa bilo da su igrali za Partizan ili za Crvenu zvezdu.

SVE O LEUKEMIJI

Leukemija protiv koje je čuveni golgeter izgubio bitku jestencer krvnih ćelija.

Bela krvna zrnca su najčešći tip krvnih ćelija koje postaju kancerske.

Među faktorima rizika za ovu bolest su: pol jer češće oboljevaju muškarci, rasa (zabeležen je veći broj slučajeva kod belaca), godine (većem riziku izloženi su ljudi stariji od 70 godina), prethodna hemoterapija ili zračenje, visok nivo zračenja u životnoj sredini, odrežene genetičke predispozicije.

Postoji više obiika leukemije: adultna akutna limfoblastna leukemija (ALL), adultna akutna mijeloidna leukemija (AML), hronična limfocitna leukemija (CLL), hronična mijeloidna leukemije (CML), “hairy Cell’’ leukemija i dečija akutna limfoblastna i mijeloidna leukemija.

Simptomi su: slabost ili umor, groznica ili noćno znojenje, lako zadobijanje modrica ili krvarenje, sitna krvarenja na koži, kratak dah, gubitak težine ili gubitak apetita, bol u kostima ili želudcu, bol ili osećaj punoće ispod rebara, bezbolne izrasline u vratu, ispod pazuha, stomaka, ili na preponama, osetljivost na mnoge infekcije.

Nijedan od ovih simptoma nije automatski pokazatelj leukemije. Ali je važno da, ukoliko ga primetite, odete lekaru.

Bolest se utvrđuje daljom dijagnostikom, odnosno analizom krvne slike ili biopsijom krvne srži.

Postoji širok dijapazon lečenja u koje spadaju: hemioterapija, radioterapija, transplantacija matičnih ćelija koštane srži, terapija lekovima.