preminuo-dizajner-zbog-kojeg-su-svetske-zvezde-izgledale-kao-milion-dolara:-„bio-je-mlad,-ovo-nije-trebalo-da-se-dogodi“

07.09.2019. 09:16

Dizajner Kris Marč koji je bio zadužen za kostime i haljine svetskih muzičkih i filmskih zvezda preminuo je u 56 godini.

Kris Marč je oblačio najveće svetske zvezde Foto: Profimedia

„Sa velikim bolom vas obaveštavamo da je naš voljeni Kris danas preminuo“, izjavio je predstavnik „Bravo“ televizije na kojoj je Kris Marč se takmičio u programu „Project Runway“.

Prema pisanju „TMZ-a“ dizajner je preminuo od jakog srčanog udara. Kris je već nekoliko puta bio hospitalizovan zbog problema sa srcem i 2017. godine lekari nisu davali pozitivne prognoze.

Dizajner je tada pao u svom stanu i udario glavom o pod. Bio je u nesvesti četiri dana. Kris je bio u indukovanoj komi, nakon čega su se zdravstveni problemi nizali.

Kris MarčFoto: Profimedia

„Moji bubrezi i pluća su otkazivali. Bio sam u komi dva meseca. Bio sam toliko puta na korak od smrti. Zvali su moju porodicu i zamolili ih da dođu u bolnicu da se oproste sa mnom. Nekim čudom sam se probudio. Nisam mogao da pričan i nisam znao gde se nalazim. Na kraju ostao paralizovan i moja desna ruka više nije bila u funkciji“, otkrio je Kris u zvaničnom saopštenju prošle godine.

Meril StripFoto: Profimedia

Posle brojnih zdvastvenih komplikacija dizajner nije preživeo srčani udar. Finalista emisije u kojoj se takmiče mlade dizajneri „Project Runway“ bio je jedan od finalista. Profilisao se kao čovek koji je radio sa najvećim zvezdama u šou-biznisu.

Prijatelj i voditelj Endi Koen na Instagramu je napisao da je Kris bio mlad i da je velika karijera tek bila pred njim.

Oblačio je Bijonse, Madonu, Meril Strip, Lejdi Gagu i mnoge druge poznate žene. Bio je dugogodišnji kostimograf u mjuziklu „Beach Blanket Babylon“.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.