preminuo-glumac-uz-kojeg-su-generacije-u-srbiji-odrastale:-bio-je-omiljeni-televizijski-tata-iza-kojeg-je-ostala-ova-prica

27.06.2019. 21:08

Poznati američki glumac preminuo je u 75. godini, a ako ste odrastali osamdesetih ili devedesetih, sigurno vam je on bio jedan od omiljenih televizijskih likova.

Preminuo glumac uz kojeg su odrastale generacije u Srbiji Foto: youtube

Maks Rajt je izgubio bitku sa kancerom od kojeg je prvi put oboleo 1995. godine. Bolest je bila u remisiji, a onda se vratila ove godine.

Glumac je preminuo u svom domu u Kaliforniji, piše britanski “San”, a u svim vestima o njegovoj smrti istaknuta je njegova najpoznatija uloga, Vilija Tanera u sitkomu “Alf”.

Rajt je igrao glavu porodice Taner, a kao dobroćudni tata stekao je simpatije brojnih gledala. Rola u pomenutom sitkomu je i njegova najznačajnija, ali se izdvajaju i one u serijama “Bafalo Bil”, “Kafić Nazdravlje” i u filmovima ” Sav taj džez”, “Žaoka 2” i “Senka”.

Maks Rajt sa ekipom serije “Alf”Foto: Profimedia

Sam početak njegove karijere vezuje se za pojavljivanje u TV šouu “Sinsinati”, a u njegovoj biografiji istaknut je i podatak da je bio član ekpe serije Stivena Kinga “The Stand”.

Velika ljubav Maksa Rajta bilo je i pozorište – 1998. je za ulogu u predstavi “Ivanov” na Brodveju bio nominovan za “Toni” nagradu. Pre devet godina igrao je u Javnom teatru (“Winters Tale”), a učestvovao je i na njujorškom festivalu “Šeksip u parku” gde je glumio u predstavi “Merchant of Venice”.

Maks Rajt u seriji “Alf”Foto: youtube

Kada je u pitanju njegov ljubavni život, tu se izdvaja brak sa Lindom Ivarodno koji je trajao od 1965. do njene smrti 2017. Glumčeva supruga izgubila je pre dve godine bitku sa rakom dojke, a Maks je u braku sa njom dobio ćerku Dejzi i sina Bena.

Nakon smrti supruge bio je u vezi sa bolničarem koji je bio poreklom iz Nemačke. Ta veza je potrajala do datuma njegove smrti.

Dve godine pre smrti Maksa Rajta u bolnici u Los Anđelesu preminuo je glumac koji je igrao čuvenog Alfa – Miču Mesaroš, glumac mađarskog porekla.

Miču MesarošFoto: Profimedia

POGLEDAJTE I ŽIVOTNU PRIČU SVETSKI POZNATE PEVAČICE: