PREVARANT iz Prokuplja naplaćivao putne troškove, iako u Beogradu ima posao i 2 stana???

PREVARANT iz Prokuplja naplaćivao putne troškove, iako u Beogradu ima posao i 2 stana???

PREVARANT iz Prokuplja naplaćivao putne troškove, iako u Beogradu ima posao i 2 stana???

Iako poseduje stanove u Beogradu, narodni poslanik u Skupštini Srbije Darko Laketić (SNS) je samo tokom 2017. godine na ime putnih troškova i naknade za korišćenje sopstvenog automobila, sa blagajne parlamenta podigao 608.363 dinara u neto iznosu, ili nešto više od 50.000 dinara mesečno.

Laketić je narodni poslanik iz Prokuplja u drugom, uzastopnom mandatu, a prema zvaničnim podacima Narodne skupštine redovno uzima novac za putne troškove i paušal.

Međutim, prema javno dostupnim podacima, ovaj funkcioner SNS je vlasnik stana od 90 kvadrata na Zvezdari, kao i stana slične kvadrature na Vračaru, a njegovi sugrađani odavno govore da on ne živi u Prokuplju, već da duže vreme sa porodicom živi u prestonici.

Osim putnih troškova i navodnog korišćenja sopstevenog vozila, što je naplatio 608.363 dinara u neto iznosu, Laketić koji nije u radnom odnosu u Skupštini, već prima takozvani “poslanički dodatak”, za isti period prošle godine je za tu naknadu primio 518.734 dinara novca građana Srbije.

I u 2018. godini Laketić je na ime putnih troškova, za prva 4 meseca, sa blagajne podigao 129.517 dinara i paušal od 86.058 dinara.
Da postoji nelogičnost sa njegovim potencijalno fiktivnim mestom stanovanja i mestom gde stvarno živi, pokazuje i zvaničan podatak Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović“ u Beogradu, gde je radni odnos zasnovao još 29. aprila 2014. godine, a zaposlen je na neodređeno vreme.

Radno-pravni status dr Laketića je radni odnos na neodređeno vreme, sa nepunim radnim vremenom na radnom mestu pomoćnika direktora za medicinske poslove.

U 2014. naplatio od građana skoro milion dinara za putne troškove
Prema dostupnim podacima, Laketić koji je i predsednik Opštinskog odbora SNS u Prokuplju, na ime putnih troškova i sopstvenog prevoza je tokom 2014. godine naplatio 925.992 dinara u neto iznosu za godinu dana.
Nastaviće se…


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...