U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

    BLACE- Tokom akcije preventivnih pregleda, koji imaju za cilj promociju  prevencije kao najbolje mere za za očuvanje zdravlja, Dom  zdravlja Blace  je organizovao ove aktivnosti  i za radnike Osnovne škole ,,Stojan Novković“ u Blacu.

    Zainteresovani zaposleni su imali  priliku da provere svoje zdravstveno stanje, merenjem krvnog pritiska, šećera u krvi, utvrđivanjem BMI i popunjavanjem skrininga za kardiovaskularne bolesti ,  dijabetes melitus tip 2 i za depresiju.

    Preventivni pregledi su veoma značajni jer omogućavaju proveru ličnog zdravlja i ukoliko ima povećanih vrednosti šećera u krvi, praćene povišenim krvnim pritiskom i gojaznošću što spada u veliki rizik za nastanak mnogih  hroničnih bolesti, može se na vreme reagovati i sprečiti da dođe do razvoja bolesti.

    Takođe, zapošljenima je podeljen i zdravstveno-vaspitni materijal u vidu brošura edukativnog karaktera, sa namenom podizanje svesti o značaju i prepoznavanju zdravih stilova života kao i potrebi očuvanja i redovne kontrole zdravlja.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466994