prevremeno-rodjenu-bebu-roditelji-nisu-posetili-5-meseci-niko-je-nije-hteo-a-onda-je-u-njenu-sobu-usetao-spas

13.04.2019. 08:04

Svake godine nekoliko hiljada dece mora da prođe kroz mukotrpan proces usvajanja. Prema zvaničnoj statistici Američkog dečjeg centra 690.000 mališana je 2017. godine bilo u hraniteljskim porodicama, a nešto manje od 60.000 je usvojeno.

Devojčica koju niko nije posetio 5 meseci Foto: Profimedia

Devojčica Žizel je rođena pre dve godine u 29 nedelji, a na svet ju je donela majka koja je bila heroinski zavisnik. Žizel joj je po rođenu dijagnostikovan neonatalni apstinencijski sindrom što je posledica izloženosti opijata dok je bila u materici. Devojčica je trebalo da bude uključena u hraniteljski sistem i da joj se dodeli porodica koja će voditi računa o njoj. Ali, Žizela je imala sreće jer se u nju zaljubila medicinska sestra Liz Smit koja je odlučila da bude njena mama.

Liz je oduvek želela da postane majka jer je bila okružena sa 13 dece koju su dobili njena braća i sestre. Nažalost, pošto nije mogla da ostane trudna prirodnim putem, niti nakon veštačke oplodnje, odustala je od želje da ima decu.

Naime, Liz nije želela da usvoji dete, ali kad je upoznala plavooku devojčicu u porodilištu znala je da je to njena ćerka.

Medicinska sestra se odmah vezala za Žizelu jer je saznala da je niko nije posetio pet meseci u bolnici.

Liz je u oktobru 2018. godine zvanično usvojila dvogodišnju Žizel i sada njih dve jedna nasmejana i srećna porodica.