Prijem kod načelnika

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, održao je sastanak sa Urošem Delićem iz Fondacije “Ana i Vlade Divac”, koji je ovom prilikom predstavio projekat “Osnaživanje mladih poljoprivrednika”.

  Na sastanku se, između ostalog, govorilo o značaju samog projekta i subjektima koji bi trebalo da učenicima završnih razreda poljoprivrednih škola pomognu da napišu biznis planove.

  -Izuzetno je značajno što Fondacija “Ana i Vlade Divac” ponovo želi da realizuje ovaj projekat u Toplici. Jedan od ciljeva projekta, jeste da se obezbedi podrška učenicima završnih razreda srednjih poljoprivrednih škola za pisanje poslovnih planova i da se podrži preduzetnički duh kod mladih u oblasti poljoprivrede, izjavio je načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i dodao da je danas svako poljoprivredno gazdinstvo, fabrika u malom.

  Pročitajte i…  U bioskopu u Blacu film „Fantastika u potrazi za zlatnim rogovima“

  Prema njegovim rečima, zahvaljujući ovom projektu, modernizuju se mašine i oprema za poljoprivrednu proizvodnju, što je od velikog značaja za mlade koji žele da ostanu na selu.

  Aranđelović je naglasio da je dobro što je Grad Prokuplje aktivno podržao i postao partner projekta, koji je Fondacija realizovala krajem prošle školske godine.

  -Fondacija će naredni konkurs raspisati tokom novembra, a moći će da učestvuju i učenici iz drugih opština Topličkog okruga, što je dobro, izjavio je Aranđelović.

  Uroš Delić je izrazio zadovoljstvo što je krajem prošle školske godine, vrednu opremu dobilo sedam učenika završnih razreda Poljoprivredne škole.

  -Izuzetno je važno da mladi steknu veštine za pisanje biznis planova i postanu konkurentni za dobijanje podrške od raznih fondova. Očekujem da će se na naredni konkurs prijaviti veći broj učenika, za razliku od prvog, kada je vrednu opremu dobilo sedam đaka, rekao je Delić i naglasio da je ove godine, Fondacija dodelila 33 donacije za mlade poljoprivrednike u ukupnoj vrednosti od 4.716.000 dinara.

  Pročitajte i…  “Bronzani kofer” za TO Kuršumlija

  Za doprinos uspešnoj realizaciji prvog projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika”, Fondacija “Ana i Vlade Divac” dodelila je priznanje Gradu Prokuplju i članu Gradskog veća za projekte Milošu Kostiću.

  Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović sa saradnicima, direktor Poljoprivredne stručne službe Dejan Tonić, direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić, predstavnici Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju i lokalne samouprave iz Blaca.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473342


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...