Prijem za glumce

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U godini velikog jubileja, sto godina prokupačkog amaterskog pozorišta, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić, priredili su prijem za glumce ove pozorišne kuće. Na samom početku, prisutni su, minutom ćutanja odali počast nedavno preminulom glumcu Vladimiru Milenkoviću, poznatijem kao Pulje, koji će ostati zapamćen po mnogim zapaženim pozorišnim ulogama, ali i po tome da su pozitivna atmosfera i smeh uvek bili tu, gde i on.

  -Čestitam svima vama veliki i značajan jubilej pozorišta u kome i vi radite i svojim ulogama ostavljate trajni trag. Po vama će se jednako, kao i po nekim ranijim glumcima, pamtiti pozorišne predstave i uspesi koje ste ostvarili na brojnim festivalima u našoj zemlji. Zahvaljujem vam se ovom prilikom, što ste uvek tu, kada kulturnim programom treba da date doprinos u obeležavanju važnih datuma i praznika našeg grada. Nastojaćemo da vam, kad god smo u mogućnosti, pomognemo i podržimo vas u stvaranju svega onoga što je važno i bolje za vaše veće i nove rezultate, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.
  I član Gradskog veća za kulturu, Milica Erić je glumcima čestitala sve postignute uspehe, ali se posebno osvrnula na zapažene rezultate pozorišnih predstava, koje su ovoj godini nagrađene na festivalima. Reč je o predstavama „Da li je to bila ševa“ u režiji Tijane Petrović i „Pozorište u palanci“ Srđana Živkovića.
  -Svi vi ste podjednako važni u kući u kojoj radite. Zahvaljujući vama, za naše pozorište se čulo daleko. Ponosimo se vašim uspesima i godinama unazad nastojimo da vam pomognemo tako što ćemo vam omogućiti da imate dobre uslove za rad. Kad god ste predstavljali pozorište u kome stvarate, radili ste to profesionalno i dostojanstveno, a mi smo se ponosili vašim nastupima. I o vama, kao i mnogim glumcima, koji su nekada igrali na prokupačkim „daskama koje život znače“, nekada će se pričati kao o ljudima koji su voleli ono što rade i bili uspešni u tome, istakla je Erić.
  Direktorka Doma kulture i glumica Tijana Petrović, zahvalila se u ime svojih kolega na organizovanom prijemu i pažnji Grada Prokuplja, koji godinama podržava prokupačko pozorište.
  -Zahvaljujem se uvek i stalno i mislim da je to sasvim u redu. Pre svega ljudima koji su radili u pozorištu, glumcima, rediteljima, publici. Gradskoj upravi Grada Prokuplja koja nas podržava i pomaže nam u našem radu, stvaranju i trajanju. Nastavićemo da i ubuduće zajedno pravimo čaroliju na sceni, baš kao i do sada, jer to radimo uvek sa velikim angažovanjem, voljom i ljubavlju za našu publiku, koja ume da prepozna talenat, vredan rad i kvalitet onoga što vidi na sceni, naglasila je Petrović.
  Grad Prokuplje je glumcima prokupačkog Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, koje radi u okviru Doma kulture, poklonio knjige, u znak dosadašnje dobre i uspešne saradnje.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476051


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...