Prijem za volontere

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, sa saradnicima, priredio je prijem za volontere Crvenog krsta našega grada. Osim volontera, prijemu su prisustvovali i profesori Medicinske škole “Dr Aleksa Savić”.

  -Prijem koji je priredila lokalna samouprava, dovoljan je pokazatelj da predstavnici Grada uvažavaju sve ono što volonteri rade tokom godine, izjavio je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dragan Subotić i dodao da je ova organizacija, zahvaljujući nadležnima u Gradu, socijalno ugroženima u gradskim i seoskim sredinama pružila različite vidove pomoći.
  Prema njegovim rečima, u Crvenom krstu trenutno ima više od 70 volontera.
  Subotić je rekao da je dobro što se broj volontera iz godine u godinu povećava i što se u rad uključuju i učenici završnih razreda osnovnih škola.

  Pročitajte i…  Novi roman Sibina Šovića

  -Doprinos koji mladi ljudi daju kroz volonterski rad u vanrednim situacijama je nemerljiv i za divljenje. Tokom svog delovanja, oni ispoljavaju solidarnost, nesebičnost, humanost, pregalaštvo i znanje. Zbog svog sveukupnog angažovanja u mnogim akcijama, s pravom mogu reći da su volonteri ponos Prokuplja, izjavio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i dodao da je lokalna samouprava uvek do sada pružala različite vidove pomoći razvoju i unapređenju rada volontera, a to će činiti i u narednom periodu.
  Čestitajući 5. decembar, Dan volontera Crvenog krsta, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Maja Bašić, izjavila je da je dobrovoljno i nesebično angažovanje mladih za svaku pohvalu.
  -Kroz volonterski rad, mladi se uče pravim vrednostima, kao što su humanost, nesebičnost, solidarnost i drugarstvo, zaključila je ona.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475189


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...