princ-hari-je-nakon-rodjenja-sina-odao-pocast-ledi-dajani-onako-kako-to-vilijam-nikad-nije-uradio

06.05.2019. 19:03

Na više načina su Megan Markl i princ Hari prekršili tradiciju, a između ostalog su vest o rođenju sina objavili prvo na Instagramu. Takođe, princ Hari je odlučio da oda počast svojoj majci Dajani na način na koji njegov brat Vilijam nikad nije.

Pokojna princeza Dajana sa Harijem u naručju Foto: Profimedia

Megan Markl se danas porodila, a u objavi rođenja svog sina princ Hari je spomenuo svoje dve tetke i ujaka, grofa Čarlsa Spensera.

Hari i Megan su danas Dajani odali veliku počastFoto: Profimedia

“Njeno Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Saseksa jutros je rodila sina u 5:26. Dečak je težak 3,26 kilograma. Vojvoda od Saseksa bio je prisutan na porođaju. Kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, ledi Džejn Felous, ledi Sara Mekorkvodejl i Erl Spenser oduševljeni su vešću. Majka vojvotkinje Dorija Ragland, koja je presrećna zbog dolaska svog prvog unuka, nalazi se u Frogmor Kotidžu s Kraljevskim visočanstvima. Njeno Kraljevsko Visočanstvo i beba su dobro”, glasi puna izjava Bakingemske palate.

Ono što su mnogi odmah primetili jeste da se u objavi među prvima spominju ledi Džejn Felous i ledi Sara Mekorkvodejl i grof Spenser. Hari je na taj način pokazao da jednako uvažava porodicu svoje pokojne mame Dajane, kao i porodicu svog oca Čarlsa.

Za razliku od njega, princ Vilijiam i Kejt Midlton Dajanine sestre i brata nisu spominjali u objavama rođenja svoje dece.