princeza-dajana-je-20-dana-pred-svoju-smrt-posetila-bosnu-i-hercegovinu:-tamo-je-srela-ovu-devojcicu-zbog-koje-se-rasplakala

31.08.2019. 19:02

Princeza Dajana poginula je na današnji dan pre 22 godine. Dvadesetak dana pre tragične nesreće princeza je bila u Bosni i Hercegovini, u humanitarnoj misiji. 

Princeza Dajana u poseti Bosni i Hercegovini Foto: Profimedia

Princeza Dajana posetila je Bosnu i Hercegovinu u kampanji za pomoć u uklanjanju mina i tom prilikom razgovarala sa žrtvama rata i porodicama. Dolazak princeze bio je medijski propraćen i svi su pričali o njenoj poseti i rečima koje su razmenili sa kraljevskom buntovnicom.

Princeza Dajana u poseti Bosni i Hercegovini pre smrtiFoto: Profimedia

Dajana je u Bosni i Hercegovini provela tri dana koje oni koji su je sreli nikada neće zaboraviti. Princeza se u BiH družila s nekoliko žrtava mina, između ostalih i Franjom Kresićem iz Tuzle koji je izgubio obe noge. Tokom posete princeza je gledala i utakmicu u sedećoj odbojci u Zenici.

Ipak, jedan je susret princezu posebno pogodio. 

Princeza Dajana u poseti Bosni i Hercegovini pre smrtiFoto: Profimedia

Princeza je u sarajevskom naselju Buča Potok upoznala devojčicu Mirzetu, koja je izgubila nogu nakon što je stala na nagaznu minu. Mirzeta je bila presrećna zbog susreta s princezom i pto je nekoliko dana pre posete Dajana zahvaljujući italijanskoj donaciji dobila protezu.

Dajana je s Mirzetom i njenom porodicom provela oko pola sata. Oni koji su bili svedoci susreta kazali su da su princezu posebno pogodila životna priča devojčice i privezak na vratu na kojem je pisalo “Love” (ljubav).  

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.