Priznanja poslodavcima koji su doprineli smanjenju nezaposlenosti

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Dan Nacionalne službe za zapošljavanje se svake godine obeležava 14. decembra, jer je tog dana 1921. godine objavljen Zakon o zaštiti radenika, jedan od prvih propisa kojima je regulisana oblast rada i zapošljavanja u Srbiji.

  Na teritoriji Topličkog okruga, koju pokriva Filijala Prokuplje NSZ, zabeleženo je značajno smanjenje broja nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. To je nastavak trenda koji postoji poslednjih nekoliko godina.

  Povodom svog dana, Nacionalna služba za zapošljavanje tradicionalno dodeljuje priznanja poslodavcima i lokalnim samoupravama koji su u najvećoj meri doprineli smanjenju nezaposlenosti. Među poslodavcima koji su tokom ove godine zaposlili rekordan broj nezaposlenih sa evidencije NSZ, nalaze se i dve kompanije sa teritorije Topličkog okruga.

  Pročitajte i…  Otac Grigorije: Biblija je najčudesnija knjiga jer su u njoj svi odgovori

  Kompanija Grin International, sa sedištem u Knjaževcu, tokom 2019. godine u svojim pogonima u Prokuplju zaposlila je veći broj radnika i time zasluženo dobila priznanje za poseban doprinos u zapošljavanju lica sa evidencije NSZ na neodređeno vreme, uz pruženu uslugu posredovanja u zapošljavanju bez finansijske podrške.

  Kompaniji BizLink Technology SRB iz Prokuplja dodeljeno je priznanje za zapošljavanje najvećeg broja osoba sa invaliditetom uz korišćenje usluge posredovanja u zapošljavanju.

  Ovim priznanjima Nacionalna služba za zapošljavanje pokazala je da izuzetno ceni doprinos poslodavaca i lokalnih samouprava, kao i spremnost da i u narednom periodu podrži sve partnere na tržištu rada koji rade na smanjenju nezaposlenosti.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475800


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...