Program u Domu kulture

  U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Dom kulture u Prokuplju, pripremio je bogat kulturno-umetnički program za narednu nedelju, kojim će ugrejati i ulepšati hladne decembarske dane svojoj publici.
  Povodom stogodišnjice pozorišnog života u Prokuplju, u utorak, 10. decembra, sa početkom u 19.30 časova, biće prikazana premijera predstave „Đido“, sa kojom je pre jednog veka počelo da živi i radi prokupačko pozorište.

  Ljubitelji ove umetnosti, imaće priliku da uživaju u muzičkoj predstavi koja prikazuje slike iz seoskog života, u kojem se prepliću narodni običaji, pesme i ljubavni zapleti. Po tekstu Janka Veselinovića i Dragomira Brzaka, prokupački glumci predstaviće se u režiji Srđana Živkovića i scenografiji Milana Ilića Trše.
  Za četvrtak, 12. decembar, najavljeno je veče evergrin muzike, kada će u sali Doma kulture, sa početkom u 19,30 nastupiti najbolji prokupački muzičari. Ova tradicionalna muzička manifestacija već dugi niz godina tradicionalno, u decembru, okuplja ljubitelje ovog žanra, kojem pripada muzika iz starijih vremena, ali je i mlađe generacije danas rado slušaju.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475154


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...