prokupacki-djaci-doneli-8-diploma-sa-knjizevne-olimpijade!

PROKUPLJE: Na Republičkoj Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima prokupački đaci su pokazali znanje iz književnosti na zavidnom nivou. U Prokuplje se vraćaju sa čak osam diploma!
Republičko takmičenje u poznavanju i tumačenju književnosti održano je danas 12. maja u najstarijoj gimnaziji u Srbiji. Učenici prokupačke Gimnazije i Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” su zablistali na testu.

Tako je prvo mesto osvojila Tanja Arsić, učenica IV razreda Gimnazije (profesorka Biljana Radmanović), kao i učenik I razreda Medicinske škole Nemanja Milić (profesorka Marija Vasković).
Drugo mesto osvojio je učenik II razreda Gimnazije Mihajlo Marjanović (profesorka Marija Todorović).
Na treće mesto svojim znanjem su se plasirale gimnazijalke Nađa Krgović (I godina, profesorka Marija Todorović)  i Jelena Tripković (I godina, profesorka Dragica Anđelković), potom učenica II razreda Marija Lakićević (profesorka Marija Todorović), kao i maturantkinje koje je pripremala profesorka Biljana Radmanović – Milica Marjanović i Danica Bošković. Učešće na takmičenju uzela je i maturantkinja Jelena Stojković.
Lepe vesti iz Sremskih Karlovaca na društvenim mrežama podelili su i profesorke i učenici. Pored diploma, Prokupčanima najveća nagrada treba da budu baš ove fotogafije nasmejanih mladih lica ispred spomenika Branku Radičeviću.

Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje