prokupacki-steniseri-izborili-plasman-u-prvu-b-ligu

Pobedivši u poslednjem kolu direktnog konkurenta, ekipu Stonoteniskog kluba Vranje rezultatom 4:1, prokupački teniseri izborili su plasman u Prvu B ligu. Pobede za STK Topličanin ostvarili su Vojkan Vukmirović i Milan Jovanović po dve, dok je jedini poen Vranjancima doneo Petar Filipović pobedivši u neizvesnom meču Nikolu Stamenkovića.

Klub iz Prokuplja se prošetao prvenstvom Druge lige Istok i sa 17 pobeda i samo jednim porazom na kraju sasvim zasluženo menjaja rang takmičenja, a od Vranjanaca su bili bolji i u prvom delu kada su ih na njihovom terenu pobedili identičnim rezultatom 4:1.

Prokuplje je uvek bila sredina i rasadnik talentovanih stonotenisera. Klub je do pre samo dve ili tri godine igrao najaču ligu u tenisu, ali smo zbog tehničkih, ali i finansijskih problema odustali od takmičenja. Sada smo ponovo na putu stare slave, ambicije su uvek najviše tako da već sada mogu da najavim, da od početka naredne sezone jurišamo na Super ligu Srbije u stonom tenisu. Smatram da Stonoteniski klub Topličanin zaslužuje najviši rang takmičenja i očekujem uspeh – rekao je trener STK Topličanin i legenda ovog sporta u Prokuplju Milinko Drobnjaković.

On ističe da je ponosan na igrače koji su ostvarili uspeh, a velike zasluge za povoljan rezultat imala je i publika u sali Sokolskog doma u Prokuplju, koja je u fudbalskoj atmosferi pozdravila svaki poen domaćih stonotenisera.