U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

    PROKUPLJE- Predstava „Pozorište u palanci“, u izvođenju Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja, pobednik je Regionalne smotre amaterskih pozorišta, održane u Lebanu. Predstava, koju je prema tekstu Radoslava Dorića režirao Srđan Siđa Živković, pored prve nagrade u genaralnom plasmanu, okitila se i prvim nagradama za glavnu mušku ulogu (Srđan Živković za ulogu glumca Gavrila Mihajlovića), kao i za najbolji kostim, dok je Dejanu Jovičiću za ulogu „upravitelja” dodeljena specijalna nagrada za glumu.


    Pobedom na Regionalnoj smotri amaterskih pozorišta sa područja Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog, Nišavskog i Topličkog okruga, Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ plasiralo se na Republičku smotru amaterskih pozorišta, koja će biti održana u Kuli u drugoj polovini juna meseca.
    Inače, Amatersko pozorište je poslednji put nastupalo u Kuli 2006. godine sa predstavom „Sveti Georgije ubija aždahu“, kada je osvojilo prve nagrade za sporednu ulogu i najboljeg mladog glumca.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466947