prokupacko-pozoriste-u-blacu-izvelo-predstavu-da-li-je-to-bila-seva-nakon-blaca-sledi-gostovanje-u-sofiji-na-balkan-teatar-fest-u-video

U kulturnom centru „ Drainac“ u Blacu amatersko pozorište Hranislav Dragutinović iz Prokuplja izvelo je predstavu – Da li je to bila ševa.
Vest ima video:

Nakon premijere i post premijere izvedene Prokuplju, priliku da ovu predstavu vidi imala je publika u Blacu a ono što sledi je i učešće na Balkan teatar fest-u u Sofiji, saznajemo od Tijane Petrović koja je pomenutu predstavu režirala i u kojoj igra ulogu Julije.
-Sa kulturnim centrom „ Drainac“ u Blacu imamo odličnu saradnju pa sve naše predstave nakon premijere u Prokuplju, gostuju u Blacu, ističe Tijana Petrović.
Ove godine Prokuplje je u znaku obeležavanja 100 godina postojanja pozorišnog života u ovom gradu pa u skladu sa tim ovo pozorište sprema premijeru predstave – Đido rađene po tekstu Janka Veselinovića, koja je inače prva predstava izvedena u Prokuplju.
Za svetski dan pozorišta u Prokuplju će biti održana i svečana akademija povodom jednog veka pozorišnog života u Prokuplju, saznajemo od Tijane Petrović.
Predsavu – Da li je to bila ševa režirala je Tijana Petrović a ekipu čine:
Scenografija: Milan Ilić Trša
Kostimi:Zlatica Jovičić
Šminka: Danijela Stević
Izbor muzike: Dejan Jovičić
Majstor svetla: Dragan Babić
Inspicijent: Danijela Stević
Majstor tona: Dragutin Đorđević
Rekviziter: Srđan Baktijarević
Uloge:
Julija: Tijana Petrović
Romeo : Ivica Ilić
Šekspir: Predrag Slavković
Lorenco: Dejan Jovičić
Lukrecija: Anastasija Cvijanović
Matrona: Zlatica Jovičić
Sufler: Jelena Lukić