Prokupčane očekuje posebno veče

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Prokupčani, ljubitelji stare, dobre evergrin muzike, sa nestrpljenjem čekaju kraj kalendarske godine, jer ih Dom kulture svakog decembra obraduje ovakvim koncertom.
  Tako je bilo i ovaj put, publika je uživala u muzici koja ih je vratila u „neka stara dobra vremena“, pa je i koncert organizovan pod simboličnim nazivom „Godine prolaze kao tren“. Među učesnicima su bili najpoznatiji izvođači, koji se dugi niz godina bave muzikom, ali i oni koji su se već afirmisali, nastupajući na različitim festivalima i televizijskim emisijama.

  Iako Dom kulture u toku godine organizuje različite sadržaje za različite umetničke ukuse, ovaj program je nešto čemu se raduju i oni koji vrlo malo poznaju ovakvu vrstu muzike, ali i oni koji su odrastali uz nju i koje ona vrati u dane mladosti.
  -Ovo veče zaista jeste posebno. Ljudi su opušteni, dođu da prikupe još malo pozitivne energije i da tako raspevani i raspoloženi uplove u pripremu novogodišnjih i božićnih praznika. Već trinaestu godinu zaredom, naši sugrađani zajedno sa nama uživaju u ovoj večeri, punoj lepih i lakih nota. Oni, svaki put po završetku koncerta, kažu da bi voleli da ga organizujemo češće, a mi smo odabrali baš ovo vreme, jer su praznici blizu i raspoloženje je takvo, nostalgično i svečano, istakli su u Domu kulture i naglasili da im je drago da se publici dopadaju sadržaji koji se organizuju u ovoj ustanovi i da se uvek trude da zadovolje ukuse svojih posetilaca.
  Pored brojnih izvođača, na koncertu je učestvovala i pevačka grupa Doma kulture, sastavljena od 11 žena različitog obrazovanja i godina, koje je tu okupila ljubav prema muzici.
  Iako se ni ove godine nije odstupilo od tradicije, kada je reč o izvođačima i zastupljenoj muzici, iznenađenje večeri za sve posetioce ovaj put je bio nastup plesnog para iz Studija „Conection“ iz Niša.
  Da zaposleni misle na svoje sugrađane i sve one koji vole umetnost i pozorište, potvrdili su i ovaj put. Posle samo nedelju dana od uspešnog premijernog izvođenja predstave „Đido“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, prva repriza je zakazana za večeras u 19.30 sati, za sve one koji nisu bili na premijeri. Karte, čija je cena 200 dinara, potrebno je rezervisati na broj telefona ove ustanove kulture, 027/321-002.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475635


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...