Prokupčani pokazali da imaju veliko srce

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U prokupačkoj Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“, proteklog vikenda, odigrana je humanitarna fudbalska utakmica između ŽFK “Topličanin“ iz Prokuplja i ŽFK „Heroj“ iz Beograda, a sav prihod od ulaznica, namenjen je za lečenje devojčice iz Prokuplja Nikoline Josić.

  Prema rečima Božidara Jovića, tehničkog sekretara Sportskog saveza Grada Prokuplja, koji je zajedno sa Gradom Prokupljem organizovao ovaj događaj, ulaznica za ovaj sportski događaj koštala je 200 dinara, a kutija postavljena na ulazu u Halu davala je mogućnost posetiocima da sami odrede visinu svoje donacije.
  Kako je naglasio, na taj način, ne računajući prihod od ulaznica, prikupilo se više 150.000 dinara, koje će biti uplaćene na račun Fondacije za lečenje Nikoline Josić.
  Organizatori posebnu zahvalnost duguju osamnaestogodišnjoj Jovani Leposavić, golmanu ŽFK „Heroj„ iz Beograda, koja je učestvovala u organizaciji i koja se pre nekoliko godina izborila sa teškom bolešću, od koje boluje i Nikolina.
  -Tokom akcije prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za lečenje naše male sugrađanke, Prokupčani su pokazali veliku humanaost, rekao je Jović.
  On je istakao da je samo od novčanih priloga po javnim preduzećima i u Gradskoj upravi Grada Prokuplja prikupljeno blizu pola miliona dinara, kao i da će ta sredstva biti mnogo veća kada se dodaju novčani prilozi iz privrede i prikupljena sredstva po prokupačkim školama.
  -Ponosan sam da smo u ovoj akciji pokazali veliku solidarnost i humanost i nadam se da će prikupljeni novac pomoći u lečenju Nikoline, jer najveća želja svih nas je da ona ozdravi i da ponovo krene u školu, kazali su u prokupačkom Sportskom savezu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476294


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...