U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  PROKUPLJE- Prokupački mali maturanti zaplesaće i ove godine na Trgu Topličkih junaka, na tradicionalnoj manifestaciji koja se organizuje povodom završetka osmogodišnjeg školovanja. Ples će biti održan 31. maja, u petak, sa početkom u 12.30 sati.

  -Svim malim maturantima grada Prokuplja, kao i onima širom Srbije, srećan završetak osnovne škole sa željom da ostvare svoje ciljeve, a kasnije i da ličnim angažovanjem daju svoj doprinos razvoju grada i društva u celini, poručila je član Gradskog veća za prosvetu, sport i omladinu Maja Ranđelović.

  Iz arhive

  Ona je istakla da je lokalna samouprava uvek ulagala u decu i mlade, u njihovo obrazovanje i njihovu budućnost.

  -Znamo da je Prokuplje kroz svoju istoriju iznedrilo mnoga poznata imena, i zato pred sobom imamo veliku obavezu, a to je da budemo istrajni i odgovorni prema mladima, istakla je Ranđelović.

  Domaćin ovogodišnje manifestacije, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja i Kancelarije za omladinu, sport i fizičku kulturu je Osnovna škola “Milić Rakić Mirko”.

  -Sve aktivnosti vezane za održavanje manifestacije na vreme su obavljene, u saradnji sa drugim osnovnim školama, Kancelarijom za omladinu, sport i fizičku kulturu i Domom kulture. Što se tiče naših učenika, oni s nestrpljenjem očekuju ples, rekao je direktor OŠ „Milić Rakić Mirko” Saša Jovović i osnovcima poželeo mnogo uspeha.

  Svečana povorka učenika krenuće iz OŠ „9. oktobar“ u 11.30 sati, a njoj će se ispred svojih škola priključiti učenici osnovnih škola “Milić Rakić Mirko“, “Nikodije Stojanović Tatko“ i “Ratko Pavlović Ćićko“.

  Na Trgu Topličkih junaka, u 12 sati, njima će se priključiti maturanti škola sa seoskog područja, kada će krenuti defile učenika pešačkom zonom. Nakon toga, pre početka plesa, učenike će pozdraviti predstavnici Grada Prokuplja i organizatori.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466979