Prokuplje: Obeležen 9. oktobar, Dan oslobođenja grada

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  PROKUPLJE- Polaganjem venaca na spomenik palim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu, obeležena je godišnjica oslobođenja Prokuplja. Vence na spomenik, položio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović sa saradnicima, delegacija Vojske Srbije, Topličkog upravnog okruga, SUBNOR-a i drugih boračkih organizacija.

  Govoreći o značaju ovog dana, Miroljub Paunović je rekao da se danas sećamo naših žrtava, znanih i neznanih junaka koji su dali svoje živote, i zauvek ih uzidali u budućnost zemlje Srbije.
  -Topličani su oduvek negovali antifašističku i slobodarsku tradiciju. U oba svetska rata, oni su dali ogromne žrtve u borbi za slobodu. Mi sa zahvalnošću što živimo u slobodi, obeležavamo te dane i datume, pevamo i pričamo o njima, čuvajući tako u našim srcima sve heroje. Hrabrost i žrtvovanje naših predaka u Drugom svetskom ratu, nisu bili uzaludni. Oni su se izborili za slobodu. Dali su nam otadžbinu da je čuvamo i predamo novim generacijama, uspešniju i uvek slobodnu, rekao je Paunović i dodao da je Toplica u Drugom svetskom ratu slobodu platila sa 30.000 žrtava i dala 20 narodnih heroja.
  On je istakao da su Prokuplje i cela Toplica postali bolje mesto za život.

  Pročitajte i…  Počinje Toplička okružna liga: Kaćuša nikad jača napada Zonu


  -Rukovodstvo Grada Prokuplja, uložilo je veliki napor, uz nesebičnu podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i celog rukovodstva naše zemlje, da se naš kraj razvija i napreduje na svim poljima, zaključio je Paunović.
  Predsednik SUBNOR-a Prokuplja, Svetozar Kovačević, izjavio je da ova organizacija neguje, i negovaće tradicije NOR-a.
  -Ja sam ponosan na svoje Topličane za sve što su učinili u Drugom svetskom ratu. Oni su oslobodili Prokuplje. U to vreme, to je bio jedan od retkih slobodarskih gradova u pokorenoj Evropi, kazao je Kovačević.
  Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, sa saradnicima, priredio je tradicionalni prijem za sve učesnike današnje proslave.
  U kulturnom delu programa, učestvovali su učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“ iz Prokuplja.
  Obeležavanju Dana oslobođenja, prisustvovali su i mnogobrojni građani, predstavnici Policijske uprave u Prokuplju, ustanova kulture i učenici osnovnih škola u Prokuplju.

  Pročitajte i…  Kuršumlija: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473012


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...