Prokuplje: Održana prva javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U Gradskoj kući u Prokuplju, danas je održana prva javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta Grada za 2019. godinu, koji je utvrđen u iznosu od 1.813.991.266 dinara.
  Odluku o rebalansu budžeta, prisutnima je obrazložila rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Danijela Rajić, koja je objasnila da je on sačinjen po programima Stalne konferencije gradova i opština i da će najveći deo sredstava, oko 300 miliona dinara, biti utrošeno za kapitalne investicije.


  -Ovaj budžet je, pre svega, budžet svih građana Prokuplja, jer je cilj lokalne samouprave da se njime poboljšaju uslovi za rad i život, kako na gradskom, tako i na seoskom području. Tokom izrade rebalansa, najveća pažnja usmerena je ka kapitalnoj izgradnji, investicijama i projektovanju, jer su to osnovni elementi za unapređenje života svih građana. Tako će do kraja godine, oko 120 miliona biti izdvojeno za raspisivanje javnih nabavki za asfaltiranje 15 gradskih i seoskih ulica, istakao je član Gradskog veća za finansije Saša Stošić.
  Na javnoj raspravi, čula su se mišljenja građana, kao i predlozi i sugestije o prioritetima u pojedinim mesnim zajednicama, počev od asfaltiranja nekih ulica, preko vodovodne i kanalizacione mreže, do dečjih igrališta.
  Član Gradskog veća za infrastrukturu, Žarko Koprivica je ovom prilikom naglasio da je u toku izrada projektne dokumentacije i da će do kraja godine biti raspisana javna nabavka za asfaltiranje nekoliko ulica u Đurevačkom naselju, a sa radovima će se početi kada vremenske prilike to dozvole. Koprivica je takođe dodao da će rebalansom biti sagledani i problemi u Novoj Božurni, kao i drugim delovima gradskog i seoskog područja.
  Druga javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta, zakazana je za sredu, u 8 sati, u Svečanoj sali Gradske kuće u Prokuplju.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472899


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...