U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Grad Prokuplje raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi za ovu godinu, u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

  Za dodelu ovih sredstava, mogu konkurisati poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se nalaze u aktivnom statusu i na teritoriji Prokuplja.

  „Sredstva za ove namene iz godine u godinu se povećavaju. Prvi put, pre nekoliko godina, taj iznos je bio tri miliona dinara, prošle osam, a ove-20 miliona dinara. Na ovaj način, lokalna samouprava je pokazala da je veoma značajno da imamo jednu jaku, konkurentnu i profitabilnu poljoprivredu, kao izuzetno važnu granu privrede”, kažu nadležni u Gradu.

  Pročitajte i…  (Video) Bogat program obeležavanja 850 godina Nemanjinih zadužbina, pozvani najviši državni funkcioneri

  Jedna od najznačajnijih mera, koja je po prvi put uvedena, usmerena je na pokretanje poslovanja poljoprivrednika starosti od 18 do 40 godina.

  I ove godine, podsticaji će se dodeljivati za veštačko osemenjavanje krupne stoke, kako bi se poboljšao rasni sastav stoke.

  Poljoprivrednici mogu podnositi i zahteve za kupovinu novih mašina u sektoru stočarstva, voćarstva i ratarstva, kao i subvencionisanje dela kamata na poljoprivredne kredite.

  Jedna od bitnih novina je i ta da je deo sredstava opredeljen kao podrška pokretanju poljoprivredne proizvodnje na malim porodičnim gazdinstvima, kao i za kontrolu plodnosti zemljišta.

  Sve informacije i potrebnu pomoć u popuni neophodne dokumentacije, poljoprivrednici koji žele da konkurišu mogu dobiti u Odeljenju za poljoprivredu u zgradi Gradske uprave, kancelarija br. 21 ili u prostorijama Poljoprivredno stručne službe u zgradi Biznis inkubator centra.

  Pročitajte i…  Pilot program: „Obogaćeni jednosmenski rad“ u školi “Milić Rakić Mirko“

  Konkurs je otvoren do 10. novembra 2019. godine.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471398