U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Skupština Grada Prokuplja je na današnjem zasedanju donela Odluku o izgradnji spomen-obeležja u znak zahvalnosti ruskom narodu na pruženoj pomoći za vreme NATO agresije na SRJ 1999. godine u Prokuplju.

  Kako je predlog ove Odluke razmatralo Gradsko veće, sada su se stekli uslovi da ona bude i usvojena, s obzirom na to da je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dalo saglasnost i podržalo ideju o izgradnji ovog spomen-obeležja u Prokuplju.

  Na današnjem zasedanju, koje je sazvano po hitnom postupku, doneto je i Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora za izgradnju ovog spomen-obeležja.

  Za vreme NATO agresije, Ruska Federacija je uputila humanitarni konvoj sa aeromobilnom bolnicom, koja je bila postavljena u krugu Doma zdravlja u Prokuplju.

  Izgradnjom ovog spomen-obeležja, Prokuplje bi se na najbolji mogući način odužilo ruskom narodu i ukazalo mu zahvalnost za zaštitu koju nam je pružio u jednom od najgorih perioda u našoj istoriji.

  U planu je da spomen-obeležje bude postavljeno ispred prokupačkog Doma zdravlja, na mestu gde je pre 20 godina bila locirana „Ruska bolnica“.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468069