Prokuplje spremno za doček Nove godine, u grad se doselile i sove

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Javno-komunalno preduzeće „Hameum“ iz Prokuplja, u susret novogodišnjim praznicima, užurbano radi na sređivanju, uređenju i kićenju grada.

  Kako je rekao pomoćnik direktora tog preduzeća, Bratislav Dunjić, novogodišnja rasveta već je gotovo kompletno postavljena, pa se u večernjim satima već oseća duh novogodišnjih praznika.

  -Iako smo u cilju uštede ove godine za kićenje grada koristili postojeću rasvetu, novim rasporedom svetlećih tela i ukrasa, doprineli smo da izgleda drugačije i još lepše, kazao je Dunjić.

  Prema njegovim rečima, radnici Zelenila su svoj posao obavili revnosno i na vreme pre prvih mrazeva, tako da i sada, uoči novogodišnjih praznika, gradske parkove krase zimski cvetovi viola i dugog ukrasnog rascvetalog i zimzelenog rastinja.

  Pročitajte i…  Dnevni boravak „Sunce“ organizovao seminar za stručne radnike

  Uređujući drvorede i krošnje lipa pred nastupajuću zimu, radnici JKP „Hameum“, kao i mnogobrojni prolaznici, na prokupačkom šetalištu, u jednoj ogoleloj krošnji, primetili su čak osam odraslih sova, što do sada nije zabeleženo i predstavlja pravu retkost u našem gradu.

  -Ne znam šta je ove šumske ptice nateralo da se nastane ovde, ali što se nas tiče, mi smo tu da pomognemo da se one vrate u svoju prirodnu sredinu, kazao je Dunjić.

  On je naglasio da će kontaktirati Društvo za zaštitu životinja i sa njima u dogovoru, ako bude trebalo, uz pomoć metalnih korpi, skinuti ptice i prebaciti ih u neko prirodno stanište, pošto po svoj prilici, one zimus neće moći u gradu bez hrane da prežive.

  Pročitajte i…  Futsaleri četvrti

  Sove, noćne ptice, kao svojevrstan novogodišnji ukras su veoma obradovale Prokupčane, a naročito najmlađe, koji se okupljaju ispod stoletnog stabla lipe u centru grada, da ih vide kako danju dremaju na granama.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475629


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...