Prokuplje: Usvojen rebalans budžeta

  U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Skupština Grada Prokuplja usvojila je danas predlog Odluke o izmeni Odluke o budžetu za 2019. godinu koji iznosi 1.813.991.266 dinara.

  Obrazlažući ovu odluku, član Gradskog veća zadužen za finansije Saša Stošić je rekao da su ovim rebalansom uglavnom sagledane sve potrebe građana Prokuplja koje se odnose na infastrukturu, školstvo, socijalu, kulturu, sport i sve drugo, vezano za stvaranje boljih uslova života građana.

  Kako je naglasio, mnogi od predloga građana već su sagledani planom rebalansa, što je potvrdila i javna rasprava o rebalansu budžeta, gde su građani iznosili svoje predloge.

  -Dobar deo sredstava biće uložen u infrastrukturu, kazao je Stošić.

  U vezi sa tim, danas je doneto niz odluka, kojim se traži da zemljište koje nije u vlasništvu Grada bude zakonski preneto u gradsku svojinu, kako bi se asfaltirale, proširile i renovirale neke ulice, među kojima su Pojatska i Ulica Zorana Radmilovića, i izgradio novi objekat Osnovne škole „Sveti Sava“.

  Pročitajte i…  Besplatna pravna pomoć za izbeglice

  Stošić je kazao da je Odluka o rebalansu u zakonskim okvirima jer je budžet Grada tokom godine uvećan i zbog transfera iz Republike, kao što su sredstva za renoviranje vrtića, izgradnju nove kuhinje u Predškolskoj usatanovi „Neven“, renoviranje Istorijskog arhiva „Toplice“.

  Takođe je naglasio da će dosta biti uloženo u asfaltiranje i renoviranje gradskih ulica i seoskih puteva.

  Na ovu Odluku reagovala je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, Ljubica Stanković, koja je pohvalila rad lokalne samouprave, naglasivši da je Prokuplje postalo veliko gradilište. Tom prilikom je pomenula preseljenje Bolnice, izgradnju pijace, mosta, renoviranje zgrade Gimnazije i prokupačkih vrtića.

  Kao važne tačke, u okviru dopune dnevnog reda, na današnjoj sednici razmatrane su nacrt Odluke o statusnoj promeni, nacrt o izmenama i dopunama Statuta, Odluka o promeni delatnosti, sve vezano za novu Turističku organizaciju, na čelu koje je za v. d. direktora imenovan diplomirani ekonomista Simon Simonović.

  Pročitajte i…  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

  Kao jedna od važnih tačaka, razmatran je i predlog Odluke o usvajanju Koncesionog akta za poveravanje delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji Prokuplja.

  U vezi sa ovom tačkom, govorio je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović koji je rekao da je stanje u gradskom i prigradskom prevozu veoma loše, da je aktuelni prevoznik ukinuo nerentabilne linije, te da su đaci i radnici u problemu jer nemaju čime u školu, odnosno na posao.

  -Ovo nije lak posao, ali biće završen. Sledi raspisivanje tendera i izbor najbolje ponude. Nakon toga, potpisuje se ugovor sa prevoznikom, sa kojim će biti upoznati svi odbornici, naglasio je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473307


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...