prolecni-festival-zdravlja-i-tribina-blic-zene-od-cega-nas-boli-glava-vidimo-se-28.-marta

25.03.2019. 14:15

Glavobolja može biti prolazna i laka, ali i strašno jaka, hronična, ona koja ozbiljno zagorčava život. Dođite na našu tribinu jer ćete je tu najbolje upoznati, a od vrhunskih stručnjaka naučićete kako da joj se suprotstavite. Čekamo vas u četvrtak 28. marta u 18 časova u Domu vojske, u Uluci braće Jugovića 19.

Od vrhunskih stručnjaka saznaćete sve o glavoboljama Foto: profimedia / RAS Srbija

Nema čoveka koji bar jednom nije osetio bol u glavi. Može biti bolest sama za sebe, ali i pokazatelj nekog drugog oboljenja. Saznajte koji su mogući uzroci, simptomi i rešenja ovog problema koji čoveka učini bespomoćnim. Snažno pulsiranje koje reže poput noža ili pak tup konstantni pritisak često su praćeni mučninom, povraćanjem, malaksalošću, pa nismo u stanju da obavljamo svakodnevne obaveze, da radimo, uživamo, družimo se.

Sve što niste znali o glavoboljama sada je na jednom mestuFoto: shutterstock / RAS Srbija

O svim aspektima glavobolja govoriće naši eminentni stručnjaci, dr sc. med. SRĐAN SRETENOVIĆ, specijalista neurologije i

prof. dr ALEKSANDAR MILOŠEVIĆ, specijalista urolog-seksolog. Iskustva s dugogodišnjim nesnosnim glavoboljama s vama će podeliti IVA ŠTRLJIĆ, glumica i naša čitateljka OLIVERA JOKSIMOVIĆ LOLA. Moderator tribine je VIOLETA NEDELJKOVIĆ, novinarka „Blic žene“ i urednica izdanja Vodič za zdraviji život.

U Srbiji ne postoje statistički podaci o broju pacijenata koji se zbog glavobolje obraćaju lekaru, dok podaci Svetske zdravstvene organizacije kažu da više od polovine svetske populacije pati od neke vrste glavobolje. Da saznate više o tome, dođite na tribinu „Blic žene“ pod nazivom „Od čega nas boli glava“. Na festivalu ćete moći da kupite najnovije izdanje „Vodiča za zdraviji život – Ja i moja glavobolja“.