U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

    KURŠUMLIJA-  Danas na drugu nedelju po Duhovima i prvu nedelju Petrovskog ili Apostolskog posta služena je sveta liturgija u hramu Stefana Nemanje, manastiru Svetog Nikole u Kuršumliji. Liturgiji je prisustvovao verni narod  a većina prisutnih primila je sveto prićešće.

    Protosinđel Grigorije, namesnik manastira Svetog Nikole u Kuršumliji, istakao je da danas svi oni koji se nisu pričestili  mogu to da učine u naredne dve nedelje, i da mogu da se pričeste svi koji su kršteni. On je naglasio da je najlakše uzdržavati se od mrsne hrane, za vrema posta treba činiti i dobra dela, imati čisto srce koje ne želi nikome zlo, i ispovedati grehe. Svakim danom vera trebalo bi  da se učvršćuje. Svakim danom trebalo bi  da se  preispituju  postupci, kako bi se odbacilo sve loše, a činila bogougodna dela. U poslanici Korinćanima apostola Pavla lepo je rečeno: „Ako jezike čovečje i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni ili praporac koji zveči“,  naglasio je otac Grigorije, i dodao neka je blagodat Božija na svima a Bogom blagosloven Petrovski post.

    Inače, Petrovski post  se  naziva i Apostolski i traje do praznika svetih apostola Petra i Pavla, koji se slave 29. juna po Julijanskom ili 12. jula po Gregorijanskom kalendaru.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468779