psiholozi-su-podeljeni-oko-onoga-sto-ronaldo-radi-da-li-vi-podrzavate-kada-se-roditelji-ovako-ponasaju-prema-deci

03.04.2019. 17:11

Georgina Rodrigez objavila je na Instagramu snimak na kojem je njen verenik Kristijano Ronaldo i njihova ćerka Alana Martina koja se rodila pre nepune dve godine. Na snimku jedan detalj najviše privlači pažnju.

Kristijano Ronaldo i ćerkica Alana Martina Foto: Instagram

Fudbaler je ćerku poljubio u usta. Za neke je to izraz najveće roditeljske ljubavi, a za neke potpuno pogrešan potez, pre svega zbog posledica koje može da ima na decu.

I stručnjaci su podeljeni oko pitanja da li roditelji treba ili ne treba da ljube decu u usta. To pitanje je iznova i iznova aktuelno jer brojne poznate ličnosti do Ronalda preko Viktorije i Dejvda Bekama do Džulije Roberts smatraju da nema ničeg pogrešnog u ovoj vrsti kontakta.

„Ljubljenje deteta u usta je nehigijenski, njime mogu da se prenesu bakterije deci, i one na koje su odrasli otporni“, kaže psihoterapeut Zoran Milivojević.

On napominje da su taj trend započele strane ličnosti, i da nije iznenađenje što se proširio, ali po njemu, nema opravdanje.

Psihoterapeut Nebojša Jovanović misli drugačije:

„Ljubljenje dece u usta treba da se posmatra u zavisnosti od kulture i običaja. Tamo gde jeste deo kulture i gde je uobičajeno ponašanje, kao što je slučaj sa Amerikom, taj posputak nije negativan. Problem može da izazove u kulturama u kojima ljubljenje u usta nije običaj. Dete u tim sredinama može da se pita zbog čega njega mama i tata ljube u suta kad drugi roditelji ne čine isto sa svojim decom“.

Ronaldo i ostali poznati roditelji sigurno nemaju nikakve loše namere, ali sve dok se stručnjaci ne usaglase oko toga da li ljubljenje dece u usta dobro ili ne, pitanje treba da ostane otvoreno.

Portugalski fudbaler ima i blizance Evu Mariju i Matea i sina Kristijana Džuniora Ronalda. Njegova verenica Georgina ovih dana je u centru svetske javnosti jer je oživela priča o njenom životu pre veze sa Ronaldom. Podsećaju se svi da je manekenka ranije radila kao čistačica u Madridu.