U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

    KURŠUMLIJA- Predškolska ustanova “Sunce” iz Kuršumlije uključena je sa još 49 opština i predškolskih ustanova u projekat Evropske unije „Podrška reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji“ (SUPER). Projekat je juče predstavljen na konferenciji u Beogradu, na kojoj su prisustvovali predstavnici Predškolske ustanove „Sunce“.

    -U sklopu projekta će se raditi na razvijanju profesionalnih kompetencija stručnih saradnika i vaspitača u predškolskim ustanovama za kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i na jačanju profesionalnih kapaciteta zaposlenih u lokalnim samoupravama, kao i na unapređivanju zakonskog okvira za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Pored toga, EU obezbedila je i donaciju za opremanje predškolskih ustanova koje su uključene u SUPER projekat, za didaktičku, IT opremu i nameštaj, što će dodatno doprineti kvalitetnom inkluzivnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju-kaže Marija Pećaranin, direktor PU Sunce”.

    SUPER projekat realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Projektom upravlja Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije. Projektne aktivnosti počele su u martu 2019. i trajaće dve godine.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468593