U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Baš kao što je bilo i očekivano, pozorišna sala Doma kulture sinoć je bila premala da primi sve one koji su želeli da uživaju u tradicionalnom “Đurđevdanskom koncertu”, koji organizuje ova ustanova.

  Na veliko zadovoljstvo brojne publike, među kojima je bila i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić, na ovom koncertu je pevala vokalni solista Radio televizije Srbije Ivana Tasić.

  -Svako ko želi da peva vranjanske pesme, mora da ih doživi i proba da razume mentalitet ljudi našeg kraja, jer je vranjanska pesma puna emocija, sevdaha i meraka. Naše pesme su čuvali od zaborava mnogi poznati stvaraoci, među kojima i Staniša Stošić. Sada to činimo mi mlađi, čuvamo tu istu vranjansku pesmu, koja je ostala i dalje takva, tiha, setna i osećajna, natopljena žalom za mladošću, istakla je Ivana Tasić.

  Ona je i pre nekoliko godina bila gost na koncertu u našem gradu, kojim je obeležena gradska slava Sveti Prokopije i još tada je rekla da bi rado ponovo došla, jer je zadovoljstvo pevati za Prokupčane.

  Da atmosfera bude posebno svečana, potrudili su se i članovi prokupačkog KUD „Abrašević“, koji su pokazali zašto su stalno nagrađivani na festivalima na kojima nastupaju.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465834