Put spojio sela Babotinac i Mikulovac

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica, obišli su završne radove na izgradnji atarskog puta u selu Mikulovac.

  Sredstva za izgradnju puta, u iznosu od 700.000 dinara, obezbeđena su iz budžeta Grada Prokuplja.
  -Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, nismo stali sa radovima na putnoj mreži, kako u gradskim, tako i u seoskim sredinama. Značaj ovog puta je taj što je on povezao dva sela, Babotinac i Mikulovac. U ovim selima živi veliki broj meštana, koji se najvećim delom bave voćarstvom, izjavio je Koprivica i dodao da je atarski put u Mikulovcu urađen u veoma kratkom vremenskom roku.
  Prema njegovim rečima, put je urađen na zahtev meštana.

  Pročitajte i…  Novičići počeli preradu voća: “Sagonjevko” osvaja tržište

  Mnogobrojni meštani zahvalili su se lokalnoj samoupravi na svemu što je uradila za ovo selo.
  -Prošle godine, iz pravca Babotinca prema Mikulovcu, urađen je put u dužini od 800 metara. Izgradnjom puta iz pravca Mikulovca, došlo je do spajanja ova dva prokupačka sela. Nema reči da se opiše šta ovo znači za nas meštane, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice sela Babotinac Slađan Cakić.
  Predsednik Saveta Mesne zajednice Mikulovac, Dragiša Kocić, zahvalio se nadležnima u Gradu, što su dočekali dan kada je put spojio dva sela.
  -Put koji je povezao ova dva sela je od neprocenjive vrednosti. U ime meštana oba sela, zahvalio bih se svima koji su doprineli ovom povezivanju, rekao je Kocić.
  Da se u ovim selima mnogi bave poljoprivredom, a naročito voćarstvom, potvrdio nam je i dvadesetčetvorogodišnji meštanin Mikulovca Stefan Denić.
  -Putevi su uvek bili najvažniji za svako, pa i naše selo. Sada će svi meštani moći brže, lakše i bezbednije da dolaze do svojih oranica i voćnjaka, izjavio je on i naglasio da se izgradnjom infrastrukturnih i drugih objekata u seoskim sredinama, zaustavlja iseljavanje mladih sa svojih rodnih ognjišta.

  Pročitajte i…  Zlatna svadba u Blacu okupila venčane pre pola veka

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473832


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...