U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  BEOGRAD/KURŠUMLIJA- JP “Putevi Srbije” izražava duboko saučešće porodicama poginulih u teškoj saobraćajnoj nezgodi, na deonici Niš-Priština, u kuršumlijskoj opštini, ističući da je državni put IB reda korektan, sa propisno postaljenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

  Povodom objava u pojedinim medijima da je državni put IB reda broj 35, deonica Niš-Priština u kuršumlijskoj opštini u lošem stanju, nazivajući ga “put smrti” kao i da je isti uzrok učestalih saobraćajnih nezgoda.

  Saobraćajna nezgoda na deonici Niš–Priština

  Saobraćajna nezgoda na deonici Niš–Priština

  Poslednji put je rehabilitovan 2017. godini i u rehabilitaciju je uloženo 145.900.000 dinara.

  “Radi informisanja javnosti, u Opštinu Kuršumlija u periodu 2015-2018. godine  uložili smo ukupno 643.413.109,12 dinara, dok smo u Toplički okrug u istom periodu uložili u redovno održavanje i sanaciju pojedinih putnih pravaca ukupno 1.076.275.027,19 dinara. U redovno održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u 2019. godine u Opštini Kuršumlija uložićemo 38.500.000,00 dinara, dok ćemo u Toplički okrug uložiti 110.310.000,00 dinara”, navodi se u saopštenju.

  Nadležne institucije rade na ispitivanju kako uzroka tako i krivične odgovornosti koje su dovele do teške saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubilo pet osoba.

  “Putevi Srbije” ističu da sa stručnim ekipama i nadzorom redovno vrši kontrolu i pregled državnih puteva i objekata, ali da će zbog nastale situacije, izvršiti i vanrednu kontrolu pomenute deonice i ukoliko se pokaže potreba, predložiti nadležnima smanjene dozvoljene brzine na najmanju moguću.

  Pored navedenog, iniciraće i razgovore sa lokalnom samoupravom u cilju donošenja zajedničkih odluka koje će uticati na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

  JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih, poštuju saobraćajne propise, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, ne uklanjaju i ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju jer time ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

  (Izvor RTS)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465554